SAYA...

Assalamualaikun,   salam buat semua...

kkida minta maaf kerana lama membisu, diam seribu bahasa...dan entah kenapa tetiba mood kkida untuk menulis kembali menjelma...😍

Sejarah blog ini bermula seawal kurun 2010...πŸ˜…

Tujuan kkida mula-mula tulis blog ni dulu sebab...nak menulislah, tak mahu ketinggalan....lol...πŸ˜‰ Oleh kerana masa tu tak tau nak tulis topik apa, maka kkida pun tulislah topik yg kkida familiar iaitu masak-masak....nak bercerita tentang fashion kita bukan fashionista, nak cerita hal anak-anak...takda yg menarik sebab semua dah besar panjang....nak cerita bab politik...lagilah 😦

Oleh itu yg paling mudah sekali adalah cerita bab makan...masak-masak...sebab kkida pasti...sapa pun kita bila tiba bab makan pasti teruja...betul tak? 😐 (walaupun pada hakikatnya dah banyak food blogger masa tu)

Wbp, sebenarnya kkida ni bukanlah hebat sangat kat dapor...mak dan arwah mak mertua kkida jauh lebih hebat lagi...tapi takpalahkan...masak ni subjektif sebenarnya...lain manusia lain selera...:)

kkida ni tak pandai nak tulis ayat tersusun indah, main agak-agak jer...guna pun bahasa pasar....yelah kita bukan wartawan, tapi dek kerana adanye pembaca yg mampu menerima penulisan kkida...Alhamdulillah...tu yg menjadi-jadi tu...hehe...

InsyaAllah kkida akan cuba rajinkan jari jemari ini untuk terus menaip...:)

Oleh kerana blog ini telah lama terabai...kejap ada kejap takda...kkida ingin membersihkan dan membetulkan susunan dan entri-entri yg berkaitan...yg mana relevan dan sebaliknya...akan ambik masa sikitlah nak bagi elok πŸ’™

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kkida banyak travel...dulu sibuk dengan hal anak-anak, nak bergerak pun payah...kini bila anak-anak dah besar, barulah boleh kembangkan sayap...hehe...Syukur Alhamdulillah...dan blog pun terus bertukar genre...dari cooking blog jadi travel blog...haha...

takpalah ek!!! kkida harap anda redho 😎

kkida share about my travel experience ni untuk mereka yg suka travel...berkongsi pengalaman dan keindahan bumi ini dari kaca mata kkida...juga tips yg mungkin boleh membantu...kkida juga selalu mencari idea dan tips dari blog-blog traveller lain setiap kali nak ke tempat-tempat yg kkida tak familiar...perkongsian di internet ini banyak membantu sebenarnya...

Buat masa ini, kkida akan edit blog ini, masukkan entri baru pada date lama...terutama entri jalan-jalan kkida...bersesuaian dgn masa dan ketika peristiwa itu berlaku (back-date)...antara entri jalan-jalan yg kkida nak sangat share dekat sini ialah my trip to Iran, Kashmir, Ireland, New Zealand, Turkey, Bosnia and Croatia dan beberapa lokasi lagi (most kkida tulis sekerat jalan jer...:)

InsyaAllah ye....jika mood ok...kkida akan tulis nanti...:)

Thanks
kakida aka tokma 

 (me and my darling hubby...location pinnacles, western australia...december 2011)

(trip to hangzhou, suzhou, shanghai...china...november 2011)