Tuesday, September 22, 2020

Thermomix


Thermomix
Pembantu dapor zaman milenia...terutama pada mereka yang sibuk, yang malas nak renyah dan yang tak berapa nak pandai masak...

Apa kelebihan Thermomoix?
Banyak sangat, jom saya ceritakan...ini adalah entri rela hati, tiada yang taja...hehe...

Pada May lalu my Honey beli Thermomix ni...tujuan untuk memudahkan mamanya masak kari...lol
Masak rendang, masak sambal tumis, masak sup, dan masak macam2 lagi...:)

Ye, jika anda penggemar kari dan resepi yang bertumis dan yang akan percik minyak ke seluruh dapor, dan malas nak renyah tumbuk bawang bagai...eloklah beli benda ni...

Saya telah beberapa kali masak kari dalam ni...menumis dan masak rempah tanpa perlu tunggu depan api takut rempah kering dan berkerak...amat membantu wp rasanya tidaklah sesedap masak kari dalam periok belanga...

Selain masakan harian, Thermomix juga banyak fungsi lain...anda boleh steam nasi, ikan, pau, dimsum, bancuh berbagai jenis kudapan, seperti pankek, waffle, kek, blender juices, smoothie dan banyak lagi...pendek kata semua bolehlah...

InsyaAllah nanti saya share banyak resepi2 yang telah saya buat dengan bantuan Thermomix...

Harga Thermomix tak murah, namun anda boleh bayar ansuran jika tak mampu bayar sekali gus...
Namun berbaloi...

Terdapat banyak resepi yang telah disimpan dalam memori Thermomix...anda hanya perlu online sahaja, tekan2 dan walla...dah boleh masak dengan hanya ikut apa yang disuruh oleh alat ini...termasuk menguli roti...nantilah slowly saya akan share apa kelebihan alat ini...

Jika nak order alat ni boleh contact my anak saudara Alia...dia agent Thermomix...


No comments:

Post a Comment