Friday, February 21, 2020

Jeju ~ day 1

Hyeopjae Beach
Hyeopjae Beach

Salam, tak tau macam mana tokma nak teruskan cerita trip ni...terlalu banyak yg nak disembangkan dan banyak gambar yang nak dikongsikan...

Selepas 4 malam di Seoul (cerita Seoul pun belum habis lagi :) kami terbang ke Jeju...tiket saya dah booking awal - Jeju Air (RM190 pp one way), naik dari Gimpo Airport. GA tak jauh dari bandar Seoul, so better depart dari airport tersebut jika nak ke lain-lain bahagian Seoul. Penerbangan ke Jeju ambil masa 1 jam.

Hallim Park

Sampai Jeju dah malam, lebihkurang jam 7pm. Tokma dah siap booking transport di Jeju...bus besar (puashati tokma, tak payah nak berimpit seperti my trip sebelum tu)

Untuk dua hari pertama kami nginap di Jeju December Hotel...lokasi bagus, tengah pekan...harga bilik pun reasonable...3 malam seterusnya kami menginap di sebuah banglo lebih kurang 10km dari bandar Jeju...

Day one di Jeju tokma bawa geng jenjalan belah barat pulau...Hyeopjae Beach, Hallim Park dan Sinchang Windmill, balik hotel solat selepas lunch di sebuah restoran halal berhampiran hotel. Lepas solat kami ke pasar Dongmun...



more photos later, thank you

1 comment:

  1. Seronoknya dia tu terbang sana-sini, muka pun dah menurun rupa org Korea, hihihi

    ReplyDelete