Tuesday, June 11, 2019

krabi ~ part 2

nasi goreng yg tokma makan di hotel
Setelah belek-belek post lama dan gambar-gambar dalam simpanan, saya dapati banyak gambar yg belum sempat saya share di blog ini...antaranya gambar-gambar holiday ke Krabi...cerita dah lama, tapi masih relevan...:)

Perjalanan ke Krabi dari sempadan Malaysia/Thai Wang Kelian mengambil masa lebih kurang 3 jam...tokma dah cerita sebelum ni...ketika di Bandar Krabi kami menginap di kawasan perkampungan islam di Klong Muang Beach, lebih kurang 8km dari Ao Nang Beach...since dah lewat dan payah nak cari hotel di pekan Ao Nang, maka kami book saja availabe hotel melalui tenet...guest house...ok lah...muslim owner...

inclusive breakfast...pilihan nasi goreng atau omelete with sosej...dan buah tembikai...:)

cara potong buah tembikai yang benar :) mudah nak makan kannn
senang nak makan
lelaki ini adalah owner guesthouse yg tokma
duduk selama 3 malam...dan ikan tersebut dia
 beli kat nelayan berhmapiran...tempat ni sangat hampir
 dengan pantai dan kampung nelayan...nanti tokma
share  photo2 yg sempat tokma ambik kat
perkampungan tersebut
keesokan paginya tokma jalan2 di pantai Klong Muang, terdapat banyak hotel 5 star berhampiran juga terdapat banyak bot nelayan...tokma gi dekat nak tengok apa jenis ikan yg mereka dapat...ikan pelik-pelik gak....ada yang tak pernah tokma tengok...

Tapi depa ni takdalah friendly atau ramah nak tegur kita, mungkin sebab dah biasa tengok outsiders atau pelancung yg mundar mandir kat situ...

bot nelayan di tepi pantai klong muang berhampiran hotel penginapan 
ikan hasil tangkapan...penduduk kampung
menunggu di pantai...sapa cepat dia dapat...
bot lama yang tersadai di tepi pantai
breakfast di hotel...pandailah depa mendeko...:)
kueteow goreng, dinner di hotel
terdapat gerai makan berhampiran pantai, peniaga muslim

masjid berhampiran pantai...terdapat banyak masjid di daerah Klong Muang

InsyaAllah nanti tokma sambung lagi cerita trip ke Krabi ini...

No comments:

Post a Comment