Saturday, May 11, 2019

Bandung trip last year....


Salam Ramadhan buat semua...sebulan lebih tokma tak jengah ke mari...camtulah kiranya...masa ada mood rajin update, bila takda mood memang bersawanglah blog tokma ni...

Tambahan sekarang bulan Ramadhan...tokma punya program agak sendat...pagi-pagi join talaqqi kat masjid sehingga tengahari...balik memang letih sangat...lepas solat tido hingga asar...sahur jam 4 pagi dah bangun...begitulah kisahnya....

Bagaimana puasa anda tahun ini....InsyaAllah pasti hebat...kita doakan yg baik-baik sahajakan...


Trip ke Bandung ni bulan July tahun lalu tak silap tokma, tujuan nak bawa cucu kesayangan tokma tu jalan-jalan...seronok ada cucu ni...segala kasih sayang tokma dan tokayah tumpah kepada mereka...sekarang tokma dah ada dua orang cucu...Naurah dan Sophia...bila Sophia dah besar sikit lagi bolehlah ikut tokma dan tokayah jalan-jalan...tinggal mama dan ayah...hik hik...

Petik Buah Strawberi di daerahCiwidey

terdapat banyak strawberry farm di daerah Ciwidey, sebelum sampai lokasi Kawah Putih...pemandangan di daerah ini memang menarik dengan kebun sayur dan buah strawberry sepanjang perjalanan...cuaca juga nyaman...supir atau tour guide pasti tahu lokasi tempat2 ini...


Terdapat arnab, kambing, dan pelbagai haiwan peliharan yang comel yang pasti kanak-kanak suka...

Farmhouse Susu Lembang
Tokma memang tak pernah jemu ke Bandung (rasanya lebih 5 kali dah ke sana)...banyak tempat menarik utk dikunjungi...pagi-pagi udara di sana memang nyaman...Lembang utara Bandung banyak tempat untuk kita bersiar-siar...antaranya Farmhouse Susu Lembang...tempat ni sesuai kalau nak bawa anak-anak...orang dewasa pun terhibur jika ke sini...

Selain itu kami juga ke Floating market Lembang, Dago Dreampark, dan beberapa tempat lagi...lupa dah tokma nama lokasi tempat Naurah petik buah strawberry tu....enjoy betul cucu tokma tu...:)

InsyaAllah tokma akan share more photos and story...Selamat berpuasa semua...

Hotel Noor, Bandung
Comel, cantik utk bergambar
biri biri yang sentiasa menunggu pengunjung utk jamu mereka dgn sayuran
Farmhouse Susu Lembang, penih dengan kunci :)

No comments:

Post a Comment