Saturday, January 12, 2019

Arrowtown to Wanaka

Last day sebelum bertolak to our next destination kami ke Lake Wanaka dan sekitarnya...kali ni saya mencuba jalan dalam menuju ke Wanaka, bukan jalan biasa...jalannye mendaki dan melalui lereng gunung yg berkeluk-keluk...

Coronet Peak
Sebelum ke Wanaka kami lencung menuju ke Coronet Peak...jika anda suka main ski eloklah ke sini...tapi masa kkida pergi tu salji dah semakin berkurang kerana nak masuk musim panas...

#thatwanakatree
Harus pergi ke Lake Wanaka jika ada masa sebab....nak tengok pokok sebatang ni yang sangat femes itu :)


Dari Arrowtown ke Wanaka kkida melalui jalan Crown Range Road...terdapat beberapa selekoh tajam semasa mendaki...jika anda ingin ke Wanaka atau ke Arrowtown/Queenstown melalui Crown Range Road seeloknya jalan ketika ada matahari...jangan lalu ikut jalan tersebut ketika malam, bahayalah pada pandangan saya...jalan sempit dan selekoh tajam...se better plan your trip ye....

view dari Arrow Junction Lookout Point

Cardrona Bra Fence
sebelum sampai Wanaka singgahlah kat sini jika anda teringin nak tengok beratus bra yg bergantungan...jika suka bolehlah pakai bra-bra tersebut dan selpie utk abadikan kenangan anda dah sampai ke situ 🙋
macam-macam depa nikan...takda kroje cari kroje :)

sorry gambar terbalik :)

perjalanan dari Arrowtown ke Wanaka melalui jalan ini mengambil masa sejam lebih sahaja...tak jauh...tapi sebab asik berenti ajer, jadilah lama perjalanan tu...

view from lookup point Crown Range Road
Setibanya di Wanaka tokma makan dulu, fish and chips...kemudian terus drive ke Lake Hawea hingga ke The Neck...dan drive hingga ke hujung north Lake Wanaka sebelum patah balik mencari Lone Three of Lake Wanaka...masa tu matahari hampir terbenam...cantik pemandangan...

Lake Hawea
Tourist from China minta ambikkan gambar mereka sekeluarga...



Setelah hampir gelap kami pun berpatah balik ke Arrowtown...last day in Arrowtown and Queenstown sebelum ke next destination...ops! tokma belum share lagi foto-foto our day in Queenstown and Glenorchy kan...nantilah bila-bila pulak ye 😏

No comments:

Post a Comment