Monday, December 17, 2018

North Ireland ~ my homestay in Cookstown

red velvet kek and cookies menanti tokma atas meja :)
Teringat tokma nak upload photo-photo penginapan di sebuah pekan kecil di Ireland Utara iaitu Rose Cottage, Cookstown, Co.Tyrone...old barn yg diubahsuai menjadi homestay...kkida booking melalui airbnb...walaupun kita ni orang bandar tapi memang sukalah kalau dapat menginap kat old house cam gini, terutama jika travel ke luar negara...kkida memang suka dengan keindahan countryside negeri mat saleh...:)

backyard

Rumah ni memang klasik habis...luarnya dicat warna putih dan pintu merah...dalamnya memang very country...silingnya rendah dan ada alang....dindingnya menggerutu...ada fire place mengguna kayu api....

Kitchen cabinet warna hijau muda...warna yg menawan dan sesuai dengan overall interior...terdapat dua bilik dan accomodation ini boleh muat enam orang...terdapat dua foldable extra bed...

ada wahing machine dan dryer, hanya boleh digunakan
 jika anda menginap 2 malam atau lebih

foto-foto bahagian luar rumah...comelkan...:)

nanti tokma sambung lagi...belum habis ni...:)



anda biasa lihat tak deretan pokok-pokok ini dalam movie yg popular itu...haaaaa...tokma dah sampai dah kat situ....memang agak menyeramkanlah tempat tu...hehe

lokasi :  
The Dark Hedges
popular melalui filem Game of Thrones...
(dalam perjalanan antara cookstown dan giants causeway)

No comments:

Post a Comment