Tuesday, November 13, 2018

Seoul, South Korea ~ Nami Island

Jemu dah sembang pasal Jeju, tokma nak relax sikit kepala otak ni...nak sembang my jalan-jalan kat Seoul pulak...




Tujuan ke Seoul sebab nak ke Jejulah....hmmm Jeju lagi...😏

Fakta:

Trip: Berdua dengan my Hani

Flight: AA (tiket mampu milik)

Hotel: Ena Suite Hotel Namdaemun (Hotel mampu milik)

Jumlah hari: 3 malam dan 2 malam (in between gi Jeju 4 malam)

Main Transpotation: Teksi (mampu milik)



Itenarary:

Day 1: Nami island
Day 2: Myeong Dong dan Changdeok Palace
Day 3: Flight to Jeju
Day 7: Flight from Jeju
Day 8: Itaewon
Day 9: Bukchon Hanok Village, Insa-dong

2002 kkida ke Seoul dgn kawan ikut package...2011 dengan kawan juga jalan sendiri...

Buat apa gi Seoul banyak kali?

Entahlah...kkida bukanlah peminat Korea...apatah lagi cerita Korea...semua pergi sebab kawan ajak...:)

Pergi yg terbaru ni sebab nak ke Jeju...sebab JMT promo Jeju kat ig dia...since dah sampai Jeju baik kkida ke Seoul sekali arung...ambik peluang utk ke Nami Island...pulau tu memang comel...tambah musim luruh ni...

Hari pertama sampai terus ajak Hani ke Nami....Alhamdulillah, memang tidak mengecewakan...cantik sungguh daun-daun bertukar warna merah dan kuning...


Di Nami anda tak perlu risau...dah ada restoran halal dan surau...makanan memang sedap kat situ...kkida makan Kimchi Fried Rice, harga KRW13 (harga mampu milik)...ada udang besor dan sotong besar dan telur goreng...kuantiti banyak...orang tak kuat makan boleh share berdua...sedap gilerlah...hik hik...   #kkidatakperlisapasapaek

Hani pula makan nasi dengan daging apatah, lupa dah, harga KRW13 juga (harga mampu milik) ...sedap juga...banyak dan boleh makan berdua jika anda cekeding...

Nota:  Boleh tak anda bayangkan...Nami Island destinasi yg popular itu pun makanan tak mahal mana (mampu milik)...inikan pulak ceruk JeJu tu...hmmm...):


kkida luangkan masa beberapa jam kat Nami, senang kat situ dah ada surau...lepas solat jamak boleh pusing sampai malam...jika kuat anda boleh sewa basikal...atau ronda satu pulau jalan kaki sambil selpie 😉...banyak kedai mengopi dan jajan...☕🍩

Waktu kkida gi ke Nami iaitu 1 November, orang ramai sangat...penuh tourist...majoriti dari Malaysia, Indonesia, Filipino and China...orang local juga ramai...semua nak tengok daun kering...macam tokma...:)


Bila dah gelap dan tak nampak dah cantiknya pokok-pokok kat situ, tokma dan Hani pun beransur balik...malam tu tidoq lena dan mimpi lagu winter sonata...:)

itulah cerita day one kkida di Korea


No comments:

Post a Comment