Thursday, February 19, 2015

grinderwald switzerland

muka orang sejuk ngelugut camtulah....lol

assalam,
lama tak berupdate blog ni...sian...hehe...ni pun paksa jari menaip...kkida nak share photos dlm hp ni, hanya itu je memori trip tempoh hari yg tinggal....

tak pernah terbayang kkida akan jejakkan kaki di bumi yang Subhanallah,  amatlah indah itu...memang takda angan-angan langsung...lol...

tapi bila anak kkida Hani pujuk ajak pi juga...katanya "Switzerland sangat cantik, jika mama dah gi Switzerland tak payah gi tempat lain dah"...dan kkida pun setujulah...teringin gak nak tengok dgn mata sendiri ..bila lagi ye tak!!!


...dan memang apa yang my Hani cakap tu betul...all year round switzerland memang cantik....dan sentiasa penuh dengan pelancung...jika musim snow ni depa datang untuk ski...

tapi satu yang kkida tak sanggup sangat-sangat adalah cuacanya...sejuk kemain...memang tak tahanlah kulit orang melayu ni...huhu...memang tak mampu duduk lama kat negara tersebut...:)

kkida wonder bagaimana orang putih ni boleh hidup dalam cuaca sejuk ngelugut seperti itu...tengok depa relax aje...gelak-gelak cam tak rasa sejuk...huhu...


ni semua yang nak gi main ski nih....atas tu ada resort dan hotel serta cable car untuk angkut depa naik ke gunung yang lebih tinggi...


kkida suka sangat tengok lapisan salji atas atap rumah-rumah tu...seolah seperti lapisan icing atas kek...memang satu pemandangan yang tak mungkin kita dapat lihat kecuali kita ke tempat yang ada salji dan cantik seperti Switzerland...



salji pada pokok rhu ni pun pada kkida cantik sangat...memang jakun jap lah...lol...


Switzerland pada musim sejuk sangatlah menakjubkan...pemandangan yang tak mungkin dapat kita lihat kecuali melalui internet...oleh itu jika ada peluang pergilah ke sana...alami sendiri cuacanya dan saksikan sendiri pemandangan indah ini...kos utk bercuti ke sana memanglah mahal, itu tidak boleh dipertikaikan...:)


kkida stop kat sini dulu ye...nanti sambung lagi....belum habis ceritanya ni....:)

5 comments:

  1. Saya pun bercita cita untuk ke sana pada suatu masa yg sesuai kelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika ada rezki elok pergi Azie...bumi Allah juga tu...DIA cipta untuk kita sama-sama menghayati akan KeagunganNYA...bila tengok betapa indahnya bumi ciptaanNYA, saya menitiskan airmata....Subhanallah...betapa kita manusia ini tak tau erti bersyukur akan nikmat yang Allah berikan...:'|

      Delete
  2. cantik...my boss pon cerita benda yg sama...cantik...indah...subhanallah

    ReplyDelete