Saturday, January 17, 2015

France ~ happy new year


Assalamualaikum,
lama kkida tak update blog ini, semalam baru kkida tiba rumah after 3 weeks 'merayap'...hehe...

sebenarnya masih lagi tak daya nak menaip dan update blog kerana badan pun masih letih dan kurang sihat, mood utk berblog pun belum mai lagi...tapi dek kerana lama sangat tarikh dan cerita yang sama dok terpampang kat muka depan blog ni, kkida decide to update sikitlah, just a short story....jemu pula bila tengok gambar yang sama aje dekat nak sebulan...:)


hari ni dah 15hb, kkida baru dapat ucapkan"selamat menyambut tahun 2015" buat anda yang rajin jengah kemari...muga tahun ini mampu kita jalani dengan sebaiknya....tahun 2014 kita tinggalkan dengan banyak kenangan yang memilukan...walaupun jauh tapi kkida sering ikuti perkembangan terutama mengenai pesawat AA, tv kat sana pun hari-hari update berita terkini tragedi tersebut...:'(


...semua foto-foto ni kkida ambil masa transit satu malam kat Dijon...ye, tempat bermulanya lepa dijon mustard yang anda makan dengan hotdog tu...hehe...kat bandar nilah ia direka cipta...kkida sempat singgah kat kedai jual mustard tersebut...Insyaallah nanti kkida update fotonya ye...:)

masa mula-mula tengok pastries, breads and sandwiches ni kkida punyalah teruja nak ambik gambar...yelah mana pernah tengok semua ni kat KL kan...so jadi jakunlah jap...tapi lama kelamaan kejakunan kkida tu hilang...jadi cemuih le pulak nengoknye...hehe....nantilah kkida share lagi gambar-gambar roti dan pastries yang berlambak tu...

....jangan muntah udah le tengok gambar makanan yang sama aje...yes tiada gambar nasi lemak dan roti canai sepanjang kat europe...lol


makaron pun melambak...sana sini....semua orang pun pandai buat macaroon kat sana...:)

krismas market...most bandar ada market ni sepanjang musim perayaan xmas...nantilah kkida share more photos later....:)

5 comments:

  1. as salam Kak Ida .. Alhamdulillah dah selamat kembali. Amboi .. langsung tak kasi tau .. malah tak bagi hint sikit pun ke mana arah di tuju .. timur ke .. barat ke ..hu hu .. almost everyday sy masuk ke sini .. tak sabar nakt tatap gambar dan baca catatan percutian kak ida. Aduhh ..langsung tak ada .. rindunya ... Alhamdulillah .. hari ni buka .. ADAaaaaaaaaaaaa .. :-)
    Ok .. kak ida .. jgn biar kami lama menunggu ye .. citer sedetail yg mampu dan paparlah sebanyak gambar yang ada... I will definitely enjoy them .. TQ for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaaa kkida kan update kat ig yg paling senang sekali nak share...hehe...tq kerana suka baca tulisan kkida yg seadanya ni...luv you...:) Insya Allah kkida akan update sebanyak mungkin...

      Delete
  2. wahhh..berjln sakan kak Ida nie...Dijon tu duduk kat negara mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dijon tu kat France...kkida stop utk tido aje...:)

      Delete