Friday, August 15, 2014

Naim Gulai Sembilang

Assalam,
Alhamdulillah, esok kkida raya sekali lagi...hehe...mula puasa sejak balik dari utara last week, puasa berselang seli berdua aje dengan hubby, dan hari ni last day...:) Opah dah habis ke posa enam?
esok sabtu kkida plan nak gi jalan-jalan raya sekitar KL ni...nak gi mana yek? ada sesapa ke nak jemput kak ida datang rumah terbuka...lol...:)

sebenarnya tujuan kkida update blog ni nak share dengan anda tempat makan best ni...lokasinya kat Tanjung Dawai...ada orang tanjung dawai ke baca blog kkida ni...pasti anda tahu kedai ni kan...khas masakan gulai atau kari ikan sembilang segar...karinye memang kaw habislah...dihidang panas-panas...

cam mana kkida tahu kedai makan Naim ni?

itulah kelebihannya dunia tanpa sempadan, segalanya di hujung jari anda...cari aje kat internet...jika tempat tu memang popular dan ramai orang cerita mengenainya kat alam maya pasti ia akan terpampang kat kaca hp anda (kkida search masa dlm keta, masa tu nak makan masa tu cari)...pastu set aje kat Waze...Insyaallah sampai...:)
kedai makan Naim ni senang je nak cari, tak jauh dari Pekan Tanjung Dawai...kelebihannye, mereka akan masak kari masa kita order dan dimasak dalam belanga tanah...masa hidang kat meja tu berasap lagi...

hmmm...meleleh dah ayor lior teman ni....kalau dekat esok boleh gi makan kat situ lagi...:-)

selain gulai ada banyak lauk pauk lain yang anda boleh nikmati...kkida order udang goreng kunyit, ikan sambal belah belakang, ulam dan sambal selain kari sembilang...memang enak bangat...Naim oh! Naim...

....dan mereka juga jual rempah ready-made kat situ...iaitu rempah basah yang siap segala bahan...hanya tambah air, ikan dan bahan lain...walla...siap dihidang...satu pek RM7 jika beli kat situ...

oleh kerana kkida nak kelain dan takut rosak rempah kari tersebut dok dalam keta lama sangat, maka tak dapat le kkida nak beli bawa balik...masa tu memang plan nak ke Penang dan tidor semalam dan selepas tu nak ke Selama pulak...huhu...
wbp, menurut tuan punya restoran, mereka ada stokis rempah tersebut kat KL...lokasinya kat foto atas ni...kkida malas nak tulis balik...:)...youall try le call tanya betul ke ada stok pes kari Naim tu...kkida pun nak call esok tanya...jika ada nak gi beli mensedozen...heheee...harga kat kolumpo 12 ringgit sebekas...

oklah...itu aje sembang kkida hari ni...selamat istirehat...Wassalam...

p/s...ingat tak entri dolce gusto yg kkida tulis bulan puasa hari tu...today kkida terima email entri tersebut layak utk consolation price aje...RM300...huhu...ok le....jangan takda hasil langsung...esok boleh belanja depa makan seafood...lol

Dear Zuraida,

We are proud to announce that you are a Consolation Prize Winner for the Nescafe Dolce Gusto Marrakech Tea Blogger’s Review Contest!

Both your product reviews met some but not all the judging criteria. However, the client was impressed with your originality as well as creativity in highlighting Marrakech Tea. It was a very close call between all of you participating in this Blogger’s Review Contest.

To receive your RM300 consolation prize money, please complete the contest winner form attached in this email and kindly email it back to us.

kkida pun tau yang entri tersebut kurang ump!!! simple bangat...yelah, masa tu tengah berpuasa...kurang energi dan memang tak larat...nak menulis pun takdak idea...hehe...:-)

apa-apa pun thanks to Soraya dan Nescafe Dolce Gusto...:)

6 comments:

  1. as salam .. TAHNIAH kak ida ... wp hanya hadiah sagu hati .. RM300 tu besar juga .. dan dapat mesin free satu kann ... ter sangat ok lah tu .. Alhamdulillah dpt pula panjangkan rezeki dgn menjamu selera ahli keluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Shatirah...:) ...rezki jangan ditolak bala jangan dicari, betul tak?

      Delete
  2. wah... tahniah ida.. dengan bakat menulis dan idea2 bernas dapat cari duit poket kan... sonoknya..thumb 4 u dear..

    ReplyDelete