Sunday, August 24, 2014

kenangan semalam...

Assalamualaikum,
semalam anakanda kkida berangkat pulang selepas bercuti selama enam minggu...huhu...kesedihan memang tak boleh nak cakap, tahan ajelah lagi enam bulan aje...end of january Insyaallah dia akan pulang for good...:)
mee curry from the caterer, yang ni kkida beri 5* tang kuah tu yang sedap...cuma kuantiti kuah berbanding mee tak tally...next time jika order lagi kena minta lebihkan kuah...:)
kuah bingka ni memang always my favourite la...made by Ara from Sungai Buloh...pepagi lagi dia dah hantar kueh ni...
jelatah my mun dan sambal udang petai juga mak kkida yang buat...kkida juga order nasi dari caterer yang sama...
karipap juga from caterer...need to improve sikit lagilah ye...sorry kkida tak berapa puas hati sikit tang karipap ni...
dalam bersedih ada juga rasa gembira....dan semalam saya memang happy sangat...biarpun malam tadi tidur bagaikan mati, namun kepuasan memang terasa sangat-sangat dalam hati...apa taknya...most of my tamu yang kak ida jemput hadir untuk makan-makan raya...cuba beberapa orang tak dapat hadir atas sebab-sebab tidak dapat dielakkan....thank you very-very much ye....luv u all bery much....mmmuuuuaaahhhh...

sebelum tu meh kita sembang pasal makan dulu...utk memudahkan kerja saya, kak ida main order aje makanan...mee curry dan nasi...sebabnye, nak masak sendiri memang tak cukup tangan....even ada dua maid still tak boleh nak handle sendiri...tenaga dah kurang 50% berbanding 10 tahun lalu....huhu....

nevermind, itu tak jadi hal....rezki yang Allah beri kita kongsi bersama kan....sekali-sekala...bukan tiap hari...:)

sebenarnya lama dah kkida tak buat makan-makan raya ni, kata orang sekarang ni apa tu Open House...lol...rumah terbuka...selalunya kkida berjamu dalam kumpulan yang kecil aje...dalam 5, 6 orang dan selalunya kawan-kawan en suami...tapi semalam kkida bertekad nak ajak my friends dan sepupu pulak...terutama yang lama tak jumpa dan yang close ngan saya...
orang pertama yang hadir...hehe...Suraya ni sebenarnya follower ig kkida...tapi jadi rapat sebab dia rajin komen kat my ig tu dan rajin sembang ngan kkida kat facebook...tk Sue...bawah anak Sue...
tapi tulah, kita suh depa datang awal kul 12, depa datang lepas kul 2...serentak pulak tu, dah le haru biru kak ida dibuatnye...hehe...dan akhirnya tiada seorang pun yg kkida dapat layan dengan sempurna...

cekup sana sikit cekup sini sikit...dapat sembang 5 minit aje setiap seorang, walhal food dah ready seawal jam 11.30 pagi lagi dan kkida dok melengung sensorang main handphone menunggu tamu sejak dari jam 12...huhu....
mama dan adindanye...my uncle, pakcik Khairi, secara kebetulan dia dtg rumah anaknya kat Gombak...time kasih pada pakcik Khairi and family juga pada Arin yang tolong bawa depa...:)
kehadiran anda semua sangat saya hargai....sweet moment dan tak mungkin saya lupakan sepanjang hayat...:') tahun depan jika ada rezki kita kumpul lagi ye...terima kasih semua...

oklah, takyah sembang panjang...biarlah gambar yg menceritakan kesah semalam...:)
kak Nasirah, kenal dia masa gi trip ke China tahun 2011...dah jadi bestfriend...hehe...luv u kak Nas..:)
kenal melalui fb...kak zie yang tinggal nun jauh kat negara arab...senantiasa di ingatan...orangnye baik dan menyenangkan...terima kasih kk zie kerana sudi datang semalam...:)
sambung kat next entry nanti...panjang benor ceritanya...gambar pun banyak nak share ni...:-)

8 comments:

  1. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar..minta maaf yea kak sebab tak dapat memenuhi undangan akak.. Semalam saya menerima 3 trip tetamu penghujung syawal....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok Mat akak faham...lain kali jika ada rezki sampailah ke rumah kkida...Insyaallah...

      Delete
  2. Bestnya kak ida....kak nasirah tuh nanaDJ kan...pernah jumpa 1 x masa art exhibition anjuran mamasita di TV3

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak pasti pula, kena tanya kat dia sendiri ummi...

      Delete
  3. meriah sungguh umah Kak Ida.. Sy kecur tengok tauhu span (pok) dlm kuah mi kari tu....... hehehehe

    ReplyDelete
  4. hihi... terasa bangga lak ada gambo kita dalam antara blog yang tersohor ini.. anyway tq ida.. nanti makan2 ajak kita lagi ya..mee kari terbaek...my faberet tu..hihih

    ReplyDelete