Thursday, July 31, 2014

KRUPS...Nescafe Dolce Gusto coffee

my nieces and nephews on first day raya with my mum...

Salam Aidil Fitri,
hari ni dah masuk hari keempat kita beraya, kejap benar masa berlalu...since last week I was really busy for raya preparation...in and out ke kedai dan sebagainya...maklumlah raya kali ni all my siblings beraya with me since my mum ada (raya with me)...memang sangat havoc dan sangat penat.

btw, walaupun penat saya tetap gembira, bukannye selalukan...:)

sepatutnya entri ni mesti update earlier, but since few days before raya tersangatlah sibuk dan dari hari raya pertama hingga semalam saya busy melayan tamu dan juga bertandang ke rumah famili, maka memang tiada kesempatan untuk saya update blog...

dan sejak semalam saya kurang sihat, I had runny nose, cough sneeze, slight fever and headache...memang langsung tiada idea utk menaip...so sorry for the delay...harap entri ini masih diterima dan layak untuk dinilai...:-)
sebenarnya entry ni adalah kesinambungan entri lalu iaitu...
Marrakech tea by Nescafe Dolce Gusto
...selain Marrakech tea terdapat banyak pilihan minuman yang anda boleh nikmati...terutama bagi penggemar kopi....antaranya Cappucino, Chocochino, Latte, Mocha, Milo dan banyak lagi...pasti ada sejenis dua pilihan kopi kegemaran anda...dan pilihan saya selain Marrakech tea adalah Chococcino dan latte...minum pula panas-panas...:)


Pelbagai pilihan kopi dan teh
dolce gusto tea and coffee...refreshing and yummy...I like it and I am sure you gonna like it too...
cappucino...sesuai makan dengan kueh bangkit dan tart nanas...kueh dah manis so eloklah kawankan dengan kopi yang kurang manis dan ada rasa pahit sikit...malam karang tak tido le saya...huhu...:)
sesuai sangatlah teh ni di minum selepas makan lemang dan rendang...cuci segala minyak yang berlenang tu...hehe...
jika anda tak tau kat mana nak beli Nescafe Dolce Gusto Coffee Maker ni jangan susah hati...sekarang nikan semuanye di hujung jari...anda boleh aje beli secara online kat sini...


 dan mereka akan deliver ke alamat anda...senangkan...:) 
(my coffee almost out of stock, nak kena order dah ni...:)
pada pandangan saya jika anda penggemar kopi memang berbaloilah beli mesen kopi ni...kata orang tu 
alah membeli menang memakai...takyah dah gi lepak kat kedai mamak kerana nak minum kopi...:-)

dan jangan lepaskan peluang untuk memiliki Nescafe Dolce Gusto Coffee Machine pada harga lebih murah sempena hari raya ini...cepat kerana offer ini hampir tamat...:)

hmmm...enaknye teh marrakech jika diminum panas...
akhir sekali since mood raya masih ada, kak ida ingin mengucapkan selamat hari raya aidil fitri buat semua rakan taulan sahabat handai yang selama hari ni rajin jengah kemari dan follow blog 1001resepi yang seadanya ini...tanpa anda semua tiadalah blog ini...jika ada salah silap sepanjang kak ida menulis di sini, sepuluh jari ku susun, maaf lahir dan batin...:')

6 comments:

  1. as salam .. SeLAMAt HaRi RaYa .. maaf zahir dan batin .. saya ucapkan kpd K. Ida sekeluarga .. thanks for sharing ur raya celebration .. I realy like ur FAMILY photo .. ceria dan harmony !! Kelass !! :- ) ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Shatirah, Selamat Hari Raya Aidil Fitri kkida ucapkan...terima kasih...famili kkida camtulah...happy sentiasa...:)

      Delete
  2. by the way ... sekotak KAPSUL coffee tu .. tahan berapa lama .. atau berapa kali minum yerr ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yang untuk 8 kali minum (sbb ada susu) dan ada utk 16 kali minum (tanpa susu)...sekotak lebih kurang rm30...ada banyak jenis kopi...boleh beli online...

      Delete
  3. Macam best je mesin ni.ADA suka latte dan mocha

    ReplyDelete
  4. Halo, mau berbagi info yang bermanfaat nih. Saya jual Tray Makanan. Barangkali ada pengunjung blog ini yang sedang butuh. Jika butuh bisa klik di sini.

    ReplyDelete