Friday, June 27, 2014

idea untuk berbuka dan sahur

Assalam,
Ini sebenarnya entri lama, kkida letak under draft...tak pasti pula kenapa 😶
so ni kkida up baliklah yek!!!

resepi banyak dlm blog ni...youall kena rajin korek korek ajer jika buntu tak tau nak masak apa...hehe...:)

tokma sendiri pun nak kena review baliklah resepi lama dlm ni...dulu rajin masak...sekarang???


roti memang salah satu pilihanlah kalau bersahur...lately tokma tak lalu sangat nak makan nasi dah masa sahur...makan ringan-ringan ajer...kekadang minun susu oat jer...faktor usia mungkin...


kkida suka sangat goreng soohoon camni untuk buka dan sahur....begitu juga sup jernih seperti kat bawah ni...


penjanm, anda tahu apa itu penjan....orang sekarang ni dah tak kenal kot....ni makanan orang lama ni...


haaa....yang bawah ni mungkin ramai yang kenal, makanan zaman moden...sosej dan wedges...


trifle simple camni senang aje nak sediakan...tak ambil banyak masa, sedap aje kat tekak kan...hehe...


ada banyak lagi resepi dlm blog ni....

7 comments:

  1. sedapnya penjan tu..tapi saya kurang gemar sgt, sebabnya dia manis meleting..

    ReplyDelete
  2. Dalam banyak2 gambar kat atas ni, kuih ketayap paling menggoda bg saya. Faveret sangat. Nmpk kkida nye sgt gebu. Dapp. Selamat Berpuasa kak :)

    ReplyDelete
  3. Selamat berpuasa buat Kak Ida sekeluarga.. Bagusnya usaha akak utk buat kerja amal tu..

    ReplyDelete
  4. Kak Ida, saya juga yang tak sempat kirim apa2. Sedihnyaa... Saya sibuk menguruskan perpindahan hubby. Semoga ada rezeki saya untuk melabur pada mereka nanti....

    ReplyDelete
  5. rambang mata mane nak buat.. sume sedap2

    ReplyDelete