Monday, April 28, 2014

ice cream antep fistik

apa itu antep fistik...???
pada pemahaman saya mungkin maknanya kacang pistachio....:)

seorang follower instagram cadangkan supaya cuba ice-cream magnum perisa pistachio ini ketika kkida ke Istanbul bulan lalu...sedap katanya...

selama berada di sana memang nampak merata-rata freezer ice-cream ni terutama sekitar main tourist area...tapi masa tu langsung tak teringat nak beli sebab kita bukanlah peminat ice-cream...oleh kerana ada yang beri cadangan maka teringin juga nak cuba...:)
macam-macam perisa ice-cream ada...majoriti jenama Magnum....
 
seperti dicadangkan, kkida pun cubalah ice-cream perisa antep fistik...harganye boleh tahan juga, iaitu 5 Lira satu...lebih kurang RM7.50...
rasanya...seperti biasa rasa ice-creamlah...hehe....mungkin sedap sikit sebab bahannye kacang pistachio semata-mata...
Cornetto Antep Fistik.....ada jual kat sini tak? harga 4 lira...

2 comments: