Sunday, June 16, 2013

mission wraps


Assalamualaikum,
apa khabar youall...selamat berhujung minggu....:)

beberapa hari lalu wakil dari mission wrap drop by kat rumah kkida hantar sample mission wrap ni...terima kasih...:)

sejak menulis blog makan-makan ni ramai yang bermurah hati 'sedekah' kat kkida itu ini...dari benda yang tak boleh dimakan tapi berkaitan dengan makanan hinggalah kepada benda makan, contohnye mission wrap ni...terima kasih sekali lagi..:)

sebenarnya sabtu minggu lalu kkida dijemput untuk hadiri demo masak-masak chef zam guna bahan ini....tetapi oleh kerana ada majlis lebih penting yang perlu kkida hadiri, maka kkida menolak pelawaan tersebut...

since kkida tak leh datang, depa hantar goodie bag tersebut ke kkida selasa lalu...tq...:)


kkida sebenarnya suka juga beli tortilla (bukan pita...ok...:) wrap camni, simpan stok....tak kira jenama apa...sekali sekala kkida suka cicah roti ni dengan kari jika jemu makan nasi....pada pandangan kkidalah....ia jauh lebih baik berbanding roti canai dan nasi....texturenya ala-ala capati gitu...:)

...pagi tadi kkida buat filling utk kawankan dengan wrap yang banyak tu....simple aje caranye...


mula-mula tumis bawang putih dengan bawang merah cincang dalam minyak olive...bila dah wangi masukkan daging hancur...oleh kerana takda daging hancur kkida guna daging burger cincang aje....masak sebentar...


masukkan carrot dan kemudian kubis...masak hingga kering...tambahkan garam perisa dan lain bahan yang anda suka...


camnilah rupanya jika dah masak kering....anda boleh tambah lain-lain bahan ikut selera memasing...


sudukan filling tadi atas tortilla....tambah cheese dan sos cili/tomato jika suka...


lipat dan gril atas api perlahan hingga keperangan...hidang panas dengan salad...


terdapat buku resepi dalam goodie bag mission wrap tersebut...ada banyak interesting recipes...Insyaallah jika ada kesempatan kkida akan share semua resepi-resepi tu dengan anda.yek!!!

12 comments:

  1. assalamualaikum kak ida..blog kak ida ni wajib bukak hari2.. saya kenal wraps ni dr blog kak ida jugak 👍 .. cantik umah kak ida.. kalo saya g ikea lalu sg penchala mesti tgk atas bukit.. pastu berbisik sendiri.. yg mana satu la umah kak ida.. ape pun tq kak ida sbb slalu kongsi resipi yg simple tp yummy mcm wraps ni! 😃

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam aliza...time kasih...jika gi ikea calling2 le kkida...boleh kita minum kopi kat uncle lim kopitiam...hehe...

      Delete
  2. Kak, namanya tortilla. Bukan roti pita. Roti pita yg ada poket tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh! tq...kkida pun dah kompius yg mana pita yang mana tortilla....jari main taip aje...:)

      Delete
  3. saya belajar buat totilla dari blog Kak Ida guna mission wrap ni la.. dan tortilla chips nya pun sedap jugakkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tortilla ni serba serbi boleh jadi seri...buat camna pun sedap...paling tidak cicah aje dengan kari semalam...:)

      Delete
  4. yummy..pasni nak try buat..thanks kak ida bagi idea..leh muat menu berbuka puasa nnt..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama teacher basariah...sesuai utk buka puasa dan sahur...

      Delete
  5. kak ida...saya br je follow blog akak..hehehe..share dr sorang rakan..dia ckp "husband ko keje mission food kan, g tgk blog akak ni, pandai dia pelbagaikan menu tortilla ni"...heheheheh...pasni mmg sy peminat tegar akak la...byk menu2 akak buat tekak jerit2 nakk...heheheheh...anway salam perkenalan kak..

    ReplyDelete