Monday, May 13, 2013

nasib ada papablend...:)


nak lawa punya pasal sanggup tak makan nasi (sebab nak lawa masa kawin nanti...:)...hehe...setiap hari inilah yang dia sediakan sebagai makanan/minuman....mix spinach, strawberry, banana....kekadang tu avocado, yogurt, kiwi, papaya, mango, honey, susu....etc....blend dengan ice cube....sekali blend untuk dua kali minum....

but, one thing's for sure...berat dia dah turun almost 10 kilo setelah hampir dua bulan minum spinach smoothie ni aje...betullah seperti kata pepatah....nak seribu daya...:)...jika boleh dia nak pinggang ukuran kerengga sebab nak pakai baju kawin designer yang lawa-lawa tu....:D

...hari ni kkida buat nasi ayam...haha...dia bising kat kkida....ngapa mama asyik masak sedap-sedap aje ni...:-)


untuk menghasilkan jus yang benar-benar smooth, perlulah guna blender yang power seperti blender Pensonic ini...kkida pernah cerita tentang kelebihan blender jenama ini pada beberapa entri yang lepas...ia amat membantu bagi menghasilkan juice/smoothie yang sedap...bilahnya mampu menghancurkan ais kiub sehingga benar-benar halus...

dengan papablend anda boleh sediakan pelbagai jenis hidangan manisan seperti juice, smoothie, ice-cream, ice-blended atau savoury dish seperti bubur utk bayi, sup, puree, gravy, sauce untuk pasta...dsbnya...


satu lagi kelebihan blender ni adalah pili nye tu...:)....pesyen terbaru...tak perlu susah-payah nak angkat jug blender tersebut untuk keluarkan isi kandungannya...memang senang banyaklah jika guna blender Pensonic terbaru ini....

cuma satu....blender ini lebih berat dari blender jenama lain yang pernah kkida guna...tujuan mungkin utk berikan kekuatan/kestabilan pada blender tersebut ketika digunakan...terutama jika nak blend bahan makanan solid seperti ice cube, buah-buahan dan sayuran seperti carrot, jambu, ubi, bahan berserat dsbnya...


bila dah berat pasti nak tanggalkan pun susah selepas digunakan...betul tak?...oleh itu dengan kebijaksaan tukang yang merekanya....pengguna dibekalkan dengan alat berbentuk apple ni...tujuan bagi memudahkan anda memisahkan jug dari bladenye....letak apple hijau atas motor kemudian letak jug atas blender dan putar mengikut arahan...


jika anda seorang yang kreatif pasti banyak hidangan/minuman/juice yang boleh anda sediakan dengan papablend ini....juga bagi mereka yang punya restoran atau cafe...kkida tak pasti samada ada blender jenis lain yang as good as this......pada pendapat saya blender ini pasti amat berguna buat anda...
thanks to Pensonic kerana perkenalkan saya dengan Papablend...kini tidak ada bahan yang tidak boleh saya blend selumat-lumatnya...:)

bersama ini ingin saya kongsikan dengan anda beberapa resepi yang mudah disediakan dan yang pastinya ia segar dan tiada bahan pengawet kerana kita sendiri yang buat...soya milk tu nampak sodap banget...kkida nak cuba buat nanti....:)

10 comments:

  1. wowww canggihnya blender tu siap ada paip terus...harganya pun mesti kebabommm..

    ReplyDelete
  2. harga berpadanan dengan kualiti adda...you get what you pay...tak rugi beli jika ia satu keperluan...

    ReplyDelete
  3. mcm best je papablend nie..bleh mnum smoothie hari2..

    ReplyDelete
  4. kongsi kan resepi yang anak kaka ida minum tu...pasti ramai yang teringin mencuba tambahan pulak anak kak idah danh berjaya kurangkan 10 kg dalam masa 2 bulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. basic ingredient spinach...bahan lain tu kekadang akak tengok dia letak pisang, strawberry, avocado, lemon, madu, etc...selain tu seminggu paling kurang 4 hari dia jogging dan memang dia tak sentuh nasi kecuali lauk pauk dan sayuran.

      Delete
  5. pembetulan...eka kata dia baru turun 6 kilo aje....heheee....tak logik pulak sampai 10 kilo turun dalam masa 2 bulan....:-)

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhh, mesti nanti badan Eka macam gitar lepas ni.. hihi

    ReplyDelete
  7. Waduhhhh....mesti beauutifull. Haruslah pakai baju designer, kan Eka... Once in a lifetime kawen nie...Insya Allah.

    ReplyDelete
  8. Bersungguh2 Eka diet.. Baguslah.. Makanan yang berkhasiat.. Ikutkan memang teringin juga nak diet tapi selalu diet "ke laut" bila tengok lauk sedap depan mata.. ;)

    ReplyDelete
  9. Sama la sy dgn nur.. Diet ke laut.. Hihi..

    ReplyDelete