Sunday, March 31, 2013

sepetang di bandar Cambridge


Salam,
mata kkida tak ngantuk lagi...siang tadi sempat lelap jap...so malam ni berjegillah kkida...hehe...
sambil belek-belek gambar trip yang dah nak masuk tiga bulan ni kkida terlihat gambar-gambar yang sempat kkida ambil kat University of Cambridge (trip hujung tahun lalu)....gambar memang banyak cuma kkida belum berkesempatan nak upload ke sini...takpalah Insyaallah jika ada kesempatan kkida akan share foto-foto tersebut dengan anda kemudian ye....:)


dalam perjalanan ke London dari bandar Harrogate kkida sekeluarga sempat singgah Cambridge...salah sebuah bandar uni yang terkenal dengan keindahannya...memang bestlah sapa-sapa yang dapat belajar kat universiti tersebut....university cambridge juga adalah antara universiti terbaik dunia...ramai yang berangan nak belajar kat uni ni....kkida juga....heheeeee....

apa-apa pun anda layanlah foto-foto yang sempat kkida snap ni yek!...:)


terdapat sungai mengalir tengah-tengah bandar cambridge ni...sapa-sapa yang berminat boleh naik sampan dan anda akan dibawa tour mengelilingi bandar cambridge....oleh kerana masa tu cuaca sejuk sangat kkida tak sanggup nak dok lelama dalam sampan....akhirnya kkida ajak hb naik bas dua tingkat aje untuk tour keliling bandar tersebut....


foto-foto ini kkida ambil dari atas bas...


pelajar tidak dibenarkan berkereta dalam bandar cambridge....'kenderaan' utama bagi mereka untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat adalah basikal....terdapat beribu buah basikal dalam bandar tersebut dan terdapat tempat parking khas disediakan....bagus gak camtukan....boleh kurus jika anda belajar kat university of cambridge ni...:P

 KFC


kkida lihat banyak keluarga bersiar dengan anak kecil pada hari tersebut....dan kereta sorong bertingkat seperti ini amat popular di sana...hmmmm....jenuh nak melayan kerenah anak kecik...hehe...

...teringat situasi sama yg pernah kkida lalui 10, 15 tahun lalu....samalah keadaannye seperti foto atas tu....:))).....terutama jika travel jauh/oversea....letih melayan kerenah anak-anak kecik...kejap ada yang nak ke toilet...nak buang air kecik, nak buang air besar...nak susu...nak dukung...nak makan...menjerit, menangis...dan macam-macam lagilah...tambah dalam cuaca sejuk...ishhh!...masa tu rasa dok kat rumah lagi bagus....memang bukan holidaying lah pada kkida......:-D

bunga-bunga segar banyak di jual di tepi jalan....cantik...

kat mana-mana bandar/pekan kat UK yang pernah kkida jejak....kkida lihat ramai penghibur jalanan seperti ini...


tertarik melihat gelagat kanak-kanak ini...comel aje mereka dalam pakaian tebal...ketika itu cuaca sejuk sangat...dan kkida sempat curi-curi ambik gambar depa...

banyak lagi foto yang kkida nak kongsikan dengan anda....Insyaallah jika ada kesempatan kkida akan upload lagi....mata pun dah berat ni....selamat malam.......:) 

10 comments:

  1. Bestnyer blh merantau ke negara org...btw kkida..how about the cost??mahal x...

    http://www.wadahberbicara.my/

    ReplyDelete
  2. mahal?
    hmmmm....semua kena kali lima...:)

    ReplyDelete
  3. Best nyer. Sgt berguna bila ke UK nanti

    ReplyDelete
  4. beshh kalo ada experience sendiri jugakk..

    ReplyDelete
  5. Ya Allah cantiknye kota diorang.. Bersih..

    ReplyDelete
  6. semuanya kali lima Kak Ida???? Pitammmmmmmmmmm..

    ReplyDelete
  7. semoga suatu saat nanti, bisa juga berkunjung kesana. amien

    ReplyDelete
  8. Kalau saya, saya nak naik sampan, kot Kak Ida...hehehehehehe. Feeling romantik skett...

    ReplyDelete
  9. Wahhh bestnya, akak kena try naik punting..you can see very beautiful scenery..tryla communicate dgn pembawa punting tu..mereka sgt berilmu..lg2 tentang sejarah uk..a place that people should visit in uk..:)

    ReplyDelete
  10. Salam K.Ida...bestnya dapat menikmati keindahan ciptaan Allah, membaca cerita cerita tentang tmpt yang penah dillawati..membuatkan bulu roma saya meremang...Ya Allah, beri lah aku peluang mcm K.Ida
    Alhamdulillah@www.brainnbeauty.com

    ReplyDelete