Wednesday, March 27, 2013

perth...last day and last post

hari terakhir kami sekeluarga di perth....izinkan kkida menamatkan cerita travel kkida yang satu ini....lama bebeno nak sampai ke penghujungnya...weekend minggu hadapan...12hb...Insyaallah kkida akan berada di bumi kangaroo itu sekali lagi, tapi di bahagian lain pula....dan kali ini kkida kesana bersama anak dara kkida yang dua orang itu saje...

Insyaallah, panjang umur dan sampai masanya kkida akan update di blog ini...:)
pada hari akhir, iaitu hari yang kesembilan...kkida sekeluarga sempat ronda-ronda bandaraya perth dan buat last minute shopping....petangnya pula anak-anak kkida sempat mandi beach...scarborough beach...cantik pantainya...hmmmm....malaslah kkida nak compare dengan beach kita....:'(
sebelum tu kami pusing-pusing kotaraya dan melawat beberapa tourist spot yang jadi tumpuan pelancung...
bangunan pencakar langit Perth....jalanrayanya macam nilah...kurang sesak...tapi ketika ini hari minggu tak silap kkida...
jam besar ini memang popular di sana....kkida tak ingat apa nama tempat ni...nanti kkida cuba recall semula....
pusing-pusing kawasan perumahan mewah di tepian pantai....
pagi hari terakhir....kami ke kings park sekali lagi....sebelum tu dah pergi...malam kedua....sangat cantik pemandangan bandaraya perth waktu malam...:)
pokok ini di bawah dari jauh....nun jauh ke utara Australia....nama pokok ni adalah Boab Tree...duduk kat tengah desert australia....lihatlah barangnya tu....bukan main besar lagi...seperti tong air....
dan photo ini...seperti biasa anak-anak kkida yang masih keanak-anakan ini melompat buat kali terakhir di bumi perth australia....:)
begitulah lebih kurang kesah perjalanan kami sekeluarga....memang happening dan seronok sekali...perjalanan yang tak mungkin kkida lupakan seumur hidup...Perth memang sesuai sebagai destinasi pelancungan...tempat bertukar angin...merehatkan minda...jika ada kesempatan kkida rekomen anda untuk bercuti ke perth....budget ikut kemampuan anda....tempat kediaman banyak dari yang tiada star kepada yang banyak star....tepuk dada tanya selera...rancanglah dengan rapi sebelum pergi....

No comments:

Post a Comment