Wednesday, February 27, 2013

farmers market, oxford

kek, kukis dan biskut...bermacam jenis...tak pasti
 ingredients samada kita boleh makan atau tidak
...kkida tak beli, hanya  suka tengok jer

Jika anda ke UK pasti akan terserempak dengan pasar pagi atau morning market atau sunday market atau farmers market di UK...tempat local producers menjual barangan hasil pertanian atau kraftangan atau home made breads cakes and pastries...


Farmers market memang popular di kalangan penduduk tempatan dan pelancung...kkida suka jalan-jalan ke morning market mereka...terutama jika dalam keadaan cuaca yg dingin...secara kebetulan ketika di Oxford ada farmers market...so kita pun ronda-rondalah...ada halal food truck...tapi sebab masih kenyang makan breakfast kkida tak makan apa-apa di market tersebut...

bermacam rupa roti-tak tau macam mana nak makan...hehe
apa kebenda ntah...:)
fresh vege...

Oxford bandar universiti dan sangat touristy...jika belajar kat situ mesti best...tapi nak masuk uni oxford tak mudah...seperti juga uni Cambridge dan lain-lain uni yang top ranking dalam dunia...

senang depa nak makan kan...siap ada pasar dalam kawasan uni...uni dalam bandar actually....cafe juga berlambak...memang happening habislah...

10 comments:

  1. Best kan nampak roti nyer KKIDA Geram je tgk rasa nk borong sumer hehheeh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah kalau dok kat sana memang hari2 makan roti le kkida...:)

      Delete
  2. wahhhh... suka saya tengok menda2 gini...

    ReplyDelete
  3. kira murah jugak harga kat sana ye... hehe

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. bukannye boleh nak beli apa2 seri, masa bila nak makannye...:)...cuci mata aje la...

      Delete
  5. Roti tu semua nampak fresh2. Kalau kat sini ada macam tu, memang boleh berjayalah elak makan nasi hari2.

    ReplyDelete