Wednesday, January 2, 2013

selamat tinggal...London


salam,
hati kkida sayu sungguh...hari Jumaat tengahari ni kkida akan meninggalkan sebahagian hati kkida di kota London ini....saat ini mood kkida utk menulis langsung tiada...kosong sekosongnya...walaupun banyak cerita hendak di kongsi...namun jari jemari kkida tak mampu utk menaip...tak tau bagaimana utk memulakan cerita...

apakah perasaan yang kkida alami ini sama seperti perasaan yang pernah dialami oleh anda di luar sana...ibu-ibu yang pernah di 'paksa' melepaskan anak pergi jauh demi memenuhi tuntutan kehidupan duniawi...:\


doa kkida semuga anak ku ini mampu mengharungi kehidupan di bumi asing ini sendirian....abang kena tabah dan kuatkan semangat....ingat pada mama dan ayah sentiasa...ingat tujuan kemari....ingat pada Allah...jangan tinggalkan solat dan sentiasa memohon perlindungan dariNYA...

ikutkan my hubby suruh kkida duduk sini (London)...tunggu anak lelaki kesayangan dia ni...tapi mana boleh...situasi kkida ni umpama...'di telan mati mak di luah mati bapak'...:'/


oleh itu mau tak mau...abang kena survive sendiri...

sebenarnya ajwad ok aje...kkida yg lebih-lebih...yelah baru sangat rasanye melahirkan dan membesarkan dia...kini dia akan tinggal berjauhan dari kita utk jangka masa lama...kkida ingat lagi masa ajwad dapat tawaran belajar kat UiTM Arau, Perlis lepas SPM....kkida tak bagi dia pergi sebab tak mau dia duduk jauh sangat....tapi kini...ntah macam mana kkida boleh lepaskan dia ke mari....:(

jauhnya beribu batu...bukan senang nak balik selalu....bukannye dekat...semester break pula pendek....tak seperti university biasa dan kursus yg di ambik pula sangatlah berat...tak leh main-main...kena belajar bersungguh-sungguh...


mama harap awad mampu lalui semua ini sebaik mungkin seperti rakan-rakan sebaya yang ramai kita temui sepanjang berada di UK, khususnya di kotaraya London yang serba mencabar ini...:')

mama dan ayah sentiasa doakan yang terbaik buat abang dari kejauhan...luv u sooo much my dear...:')

8 comments:

  1. Moga semuanya dipermudahkan..dan dijauhi dari pekara2 yang tidak diingini....

    ReplyDelete
  2. AS SALAM kAK iDA .. doa ibu adalah yang terbaik. In sha Allah .. anak Kak Ida akan selamat dan survive dengan ' cemerlang ' di Kota London. Biasalah ibu mana tak sedih dan sayu nak lepaskan anak di suatu tempat yang begitu jauh. Sebenarnya KITA bertuah sebab di zaman IT ni .. yang jauh boleh didekatkan. Hari-hari boleh ' bersua dan berbual ' .. Guna je SKYPE .. murah dan selesa. Sepupu saya dah bertahun bekerja di SUDAN, anak-anak dan isteri di Malaysia .. setiap malam mereka bertemu, bertanya kabar dan berbual. Langsung tak rasa jauh pun.

    ReplyDelete
  3. insyaAllah semunya akan berjalan dengan lancar...

    ReplyDelete
  4. Naluri seorg ibu... Sayu jer bila anak2 tak bersama... Tambahan pula beribu batu. Moga kejayaan milik Ajwad... Byk2 sabar KIda

    ReplyDelete
  5. Salam kkida....memang sayu berpisah dng orang2 yang kita sayang....teman pun masa anak perempuan belajar diWales UK dulu...kalau masuk bilik dia kat rumah akan mengalir air mata rindu..tapi demi masa depan ..relakan lah ....kucing kesayangan anak teman pun tau rindu kat tuan dia..pagi2 duk depan pintu bilik dan mencakar2 pengesat kaki..sampai teman bercakap dengan kucing tu..kakak takde...kakak belajar jauh....hu..hu..hu...sedeh la kkida...tapi semua nya dah berlalu..Insya ALLAH Kkida pun diharap akan tabah ya...

    ReplyDelete
  6. salam kak ida...itu dah memang naluri semulajadi seorang ibu..insyaallah semuanya selamat..

    ReplyDelete
  7. Bukan sedikit pengorbanan seorang ibu... Kak Ida tabah and strong. You will get through this. Don't worry.

    ReplyDelete
  8. salam kak ida...
    Percaya lah..dia akan survive di sana dan pulang dengan kejayaan....Insyaallah..
    Ala kak Ida...Skype kan ade..boleh hari hari cakap ngan dia....dulu dulu kita menanggung rindu bila berjauhan ngan mak abah kita..nak tepon pun susah..sekarang ni macam macam ada...

    ReplyDelete