Saturday, January 12, 2013

Nasi Arab ~ Malaysia Hall London


rezki jangan di tolak...susah jangan di cari...:)
peribahasa baru...kkida reka...


As-salam,
rezeki terpijak...lebihkurang macam tulah kan...hehe...tujuan ke Malaysia Hall (MH) nak cari makan...lapaq nasi...maklumlah 10 hari travel around the UK...makan nasi simple-simple aje...kkida teringat kat cafe bawah Malaysia Hall tu makanannye sedap juga (itu dua tahun lalu...)...dan harganya oklah...tak mahal dan tak murah...:)

wbp, sampai aje kat area MH dan parking kereta...dari jauh kkida lihat ramai orang kat main entrance MH...apa hal pula?...bila masuk aje ke dalam...ramai rupanya pelajar dan staff (MH maybe) tengah menjamu selera...

tanya kat seseorang ada event apa...dia kata MH saja buat makan-makan utk Malaysian sempena hari terakhir 2012 dan bagi menyambut tahun baru 2013 malam itu...hmmm...padanlah ramainye anak-anak pelajar kat MH...itulah tempat mereka berkumpul sekali-sekala bagi meraikan apa-apa perayaan/event, tempat mengadu susah senang selama menuntut di UK...banyak jasa MH kepada orang kita sejak dulu, kini dan mungkin selamanye...


apa-apa pun buat kkida...nama MH akan terpahat di hati kerana bagi kkida anak beranak makan freee...hehe (hubby kkida kata takpa, makan aje...duit gomen....lol...:-)

buat muka selamba aje...ambik piring dan cedok nasi....lauk kambing lagi...fuh! memang best...sedap sangat...lama dah tak makan nasi arab dalam dulang camni...kat Makkah dulu je pernah rasa...(dulang bawah tu pula berlaukkan ayam)


yang kat atas ni kkida tak berapa pasti...mungkin bergedel....tapi sedap...bawah ni curry kentang atau nenas...hmmm...tak perasan pula...


sedap ye kak...hehe...ramai juga tamu yang menjamu selera...kkida tak kenal pun mereka-mereka tu...tapi since kat London...masing-masing bertegur sapa...takda yang sombong...memang seronok rasanye...


foto atas ni mungkin kakitangan MH sendiri...thanks ye...saya tumpang sekaki makan pree hari tu...hehe...

...dan foto bawah ni mungkin pelajar yang duduk (belajar) universiti luar London datang bercuti hujung tahun ke London (nak tengok bunga api ramai-ramai malam tu may be...:)


Thanks for the food...sedap belaka...Alhamdulillah...:)

11 comments:

  1. kak ida.. biasanya hjg tahun dtg london nak shopping boxing day.. hehee..

    yg mcm begedel tu x silap nama dia falafel. buat dr kacang kuda +kacang parang. lebih kurang macam vadey..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa boxing day kkida sekeluarga kat edinburgh...mat saleh memang shopping sakan...hari hujan that day dan susah nak jalan...
      fazlinil baker ye dan ada jual durian crepe...boleh ke kkida nak tempah durian crepe tu? berapa harganye?

      Delete
    2. betul.. kalau tgok sesetengah kedai branded. seawal jam 3-4 pg dorg dah tunggu beratur.

      ya kak ida.. sy buat DC. 1 pack 4 bj rm10. kalau akak nak, esok ada. sms sy 013 258 8230. Irma.

      Delete
  2. wallaaaaaaaaaaaa... langkah kanan ni, Kak Ida!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye rezki sri...sedap nasi arab tu...tapi tak lalu nak makan lebih2...terasa muak...kueh mueh dan teh tarik pun ada...:)

      Delete
  3. Hi kak ida. Selalu jadi silent reader je. Segan la pulak hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa segan pula zuwaidah...selalulah komen mengomen...kkida ada lawat blog you tadi...nice blog...nanti satu hari kkida akan linkkan kemari ye...:)

      Delete
  4. heheh seronoknya dapat makan free kat london

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilaaaa...masa tu pula memang tengah lapor nasi...hehe...orang mengantuk disorongkan bantal...hehe...

      Delete
  5. Memang Kak Ida dan keluarga langkah kanan... Boleh tahan makanannya tu.. Semuanya membuka selera...:)

    ReplyDelete
  6. nampak sangat sedap..memang rezeki kkida tu..bestnye....

    ReplyDelete