Friday, January 4, 2013

Borough market...


haaa.....inilah tempat belajar saya...ok tak auntie auntie...:)...Kaplan Financial bukanlah sebuah University berkampus...ia sebuah Kolej Profesional...kebanyakan kursus kat sini adalah kursus profesional...bermula dari kursus asas seperti FIA dan CAT...hingga ke ACCA, CIMA dan banyak kursus lain lagi...doakan agar saya dapat lakukan yang terbaik ye...:)


kkida dan hubby sempat minum kat cafe dalam bangunan Kaplan tadi...oklah....tapi kkida tak bimbang, sekeliling Kaplan penuh dengan cafe dan terdapat makanan halal...not to worry bab makan-makan...:)


hari ni kkida turut sama ke Kaplan...nak tengok kolej tersebut dari dekat...lagi pun ajwad mendaftar hari ni....juga setelkan beberapa hal berkaitan pengajian beliau...ramai juga rupanye pelajar melayu yg daftar sama dengan ajwad tadi...tapi majoriti senior...part 3 ACCA...

sementara tunggu ajwad mendaftar, kkida ke Borough Market (BM) yang terletak berhampiran dengan Kaplan...dalam 10 minit jalan kaki aje...sebelum datang UK lagi kkida dah 'bertekad' untuk ke BM...nak tengok apa yang best sangat sehingga ramai yang sarankan supaya ke BM jika ke London..:]


BM terletak bawah London Bridge...memang bising...bunyi kenderaan berdentum-dentum lalu lalang atas kepala...bising sungguh...risau gak kkida takut runtuh...hehe...BM memang cantik dan bersih...market lama turun temurun...usia BM dah beratus tahun...


ada apa kat BM?....macam-macam ada....terdapat orang meniaga ikan fresh, sayuran, buah-buah, cheese, makanan yang telah di masak, rempah ratus, survenir dsbnya...


ikan segar bermacam jenis...best sangat tengok...memang senanglah orang 'london' ni nanti...hehe...tapi anak kkida tu bukannya jenis nak masak sangat...dia makan ikut sempat aje...burger hari-hari pun takpa...huhu...:)


vietnamese chicken curry vs thai green curry...mana lebih sedap? jika halal pasti kkida dah cuba.....:)


oklah, youall layan ajelah photos yang sempat kkida snap tadi....jika ada kesempatan kkida akan sambung cerita...kkida nak tidor jap, dah jauh malam ni...esok pagi-pagi kena bangun awal...banyak yg perlu di kemas....apartment ni juga perlu di tinggalkan dalam keadaan bersih....

...lebih kurang jam 10 pagi kkida akan bertolak ke airport...:)


 cheese macam-macam jenis...ada yang berbau tak enak bila kkida dekat nak ambik gambar...:D


kkida suka gerai ni...mereka jual pelbagai jenis rempah...rempah kari ikan/ayam pun ada...home-made lagi...hehe...

 nasi goreng??? 


 sayur dan buah


bestkan...agaknye jika kkida duduk kat London memang hari-hari kkida jengah BM ni....hehe...

...ini adalah entri terakhir yang kkida tulis dari UK...Insyaallah, bila segalanye back to normal kkida akan sambung cerita...:)

kkida akan transit lama di Dubai...tiga malam...my hb extend our stay...since dah memang kena transit baik duduk lama sikit katanya...hari tu transit (masa datang) kejap sangat (sempat naik burj khalifa aje)...tak sempat nak ke tempat lain...

ikutkan hati kkida nak terus balik aje...terasa lama sangat tinggalkan rumah.....doakan agar perjalanan kkida selamat ye!....'rumah ku syurga ku'....:)

14 comments:

  1. Penah tgk BM nie kat tv je kkida....tgk cef wan pnya rncngan....nak pgi tu....mmg teringin gak la...bila tgk mcm2 jnis bende ada jual....

    ReplyDelete
  2. Kak Ida, tengok brg2 kat BM nie, terus terbayang macam2 nak masak kan..hehehehehe. Wah, lepas nie story pasal Dubai pulak ekk..best..best....

    ReplyDelete
  3. Mama sampai rumah bila? Adik balik next weekend je la..

    ReplyDelete
  4. Salam, Kak Ida...

    Ya Allah, seronoknya kalau dapat shopping kat BM tu dan... errr.. nasi goreng??? apakah itu???

    Selamat kembali ke sekolah Ajwad...

    ReplyDelete
  5. kak ida....tang nasi goreng tu....apakah??....hehehehe...

    ReplyDelete
  6. Oh...i missed London..kalo stay kat sana sayapun hari2 nak ke market beli ikan dan sayur2 fresh..

    ReplyDelete
  7. menariknye tempat nie..teringin nak pegi...mcm2 ade kat cni

    ReplyDelete
  8. Salam kkida....geram tengok ikan salmon tu...fresh betul ya...macam dia posing pulak kat kamera kkida...he..he....semuga kkida ,suami dan anak2 dilindungi ALLAH dan selamat sampai ketanah air.....

    ReplyDelete
  9. Semoga KKIDA selamat pulang ke Malaysia :)..

    ReplyDelete
  10. bestnya..hope kkida selamat kembali bersama keluarga...

    ReplyDelete
  11. salam kak ida...selamaat pulang ke tanah air tercenta....saya suka sangat tengok gambar pelbagai jenis cheese tu...hmmmmmm

    ReplyDelete
  12. Salam. Hi Kak Ida... Bestnya tengok BM tu..macam2 ada.. Betul kata Kak Aziela, lepas ni jika akak ada masa terluang, bolehlah tulis entri transit di Dubai pula ye.. Tentu cantik pemandangan di sana..

    Buat Ajwad, Auntie Nur doakan Ajwad berjaya dengan cemerlang.. Buat yg terbaik! All the best.

    ReplyDelete
  13. Ralit tgk gambar2 dlm entry ni.. walaupun tajuknya market, tp market best ni sbb takde kat negara kita.. Tak sabar nak baca entry tntang Dubai pulak.. :-)

    ReplyDelete