Thursday, October 8, 2020

Grill Cheese


Simple gril cheese

Chicken slice, Cheese slice, mayonnaise dan butter

itu sahaja


Sapu mayonnaise atas roti, jika taknak guna mayonnaise pun ok...

letakkan cheese dan chicken slice

sapukan mayonnaise pada roti satu lagi dan tangkupkan ke atas cheese/chicken slice

sapukan butter pada bahagian luar roti atau terus letak butter pada pan/kuali dan 

gril sehingga cheese meleleh atau keperangan...



jika ada acuan comel macam ni bolehlah tekap pada roti...


dapatlah bentuk bunga yang cute, anak2 mesti suka...


Hidang panas...sesuai untuk sarapan pagi

(repost from 2012)

14 comments:

  1. cantiknya...sesuai buat bekal anak2..kan?

    ReplyDelete
  2. salam kenal.....
    menarik.....anak2 mesti suka.....sedap.....

    ReplyDelete
  3. Wahh very easy peasy..bole try kt anak nih..
    Tq 4 sharing..

    www.naturally-vitamin.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. ermm..nyummmy, nampak cheese tu meleleh sangat sedappp..

    ReplyDelete
  5. kkida, bila lar pan ni nak sampai... dah geram tengok kkida dok demo nih.. hahahah....

    ReplyDelete
  6. Comellll.. setuju dgn salmi, cheese meleleh tu buat kita nak meleleh juga.. hehe..

    ReplyDelete
  7. kids bawa g sekolah pun berselera termasuk shape dia yg kiut tu.
    http://nuhaapparels.blospot.com

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete