Friday, September 21, 2012

blog terhangat 2012


hangat ke?
hehe....memang tadi hati kkida sikit hangat....tapi bila eka tetiba lari dari atas bawa majalah ni dan cakap pada kkida...

"mama, blog mama masuk majalah ni..."
"hah!...masuk majalah...."
"haaaa....blog terhangat 2012..."
"mana?"
"ni...."

laaaaaa..........biar betul kakak....hehe....tapi ngapa koleksi 1011 resipi!!!....

pastu kkida dan eka ketawa....memang rasa terubat sikit hati ini....:)
biarlah silap tulis pun takpa....asal headernye betul....


"mama kalahkan Chedet...."

taklah....blog Chedet tu jutaan pembacanye...blog mama ni....alahai, macam langit dengan bumi jika di bandingkan dengan blog Chedet....huhu.....


eh! tapi ngapa pulak tetiba kakak beli majalah ni....masa bila pulak kakak suka baca majalah orang lelaki cam ni......ada cerita apa dalam majalah ni yang best sangat...


hmmmm....patut le....ropa-ropanye ada jejaka idaman semalaya masuk majalah ni bulan ni....peminat kakak...:).....eh!...betul ke?...mama agak agak je...:D


blogger ariffshah....jejaka tampan idaman kalbu....hehe....awat gebu aje muka tu....depa letak bedak kat muka ariff kaaa...:]

baru-baru ni dia jatuh motor...teruk gak....tu le...nak kona baring sangat....terus terbaring....nasib baik takda lori masa tu.....kalau tak....hmmm....wassalam....ada pula yang nangis tak berlagu nanti....


selain blog kkida...blog yg dinobatkan terpopular tahun 2012 oleh majalah ini ialah....biasalah....blog yang tu juga....takda blog lain....pi mai pi mai tang tu juga...:)


begitulah lebih kurang al-kesahnye....wbp....kkida biasa-biasa aje....terbaik ke tidak...masak tetap masak, makan tetap makan, blog tetap blog....

TERIMA KASIH KEPADA PIHAK MAJALAH MASKULIN YANG MEMILIH BLOG 1001RESEPI....TAK SANGKA ADA GAK WARTAWAN DARI MAJALAH NI YANG BACA BLOG MASAK-MASAK...BLOG MAKCIK...:)))

26 comments:

  1. thniah kak ida..makin glemer pasni..hehe

    ReplyDelete
  2. tahniah kkida...
    semoga dunia blog masakan akan dapat memenuhi ruangan segelintir majalah2 yg ada di Malaysia....

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, tahniah, Kkida.. saya tumpang bangga dengan kejayaan Kkida. Kan saya dah cakap, Kkida memang popular, siapa yang tak kenal blog 1001 resepi, bukan saja ada 1001 resepi tetapi juga ada 1001 cerita...

    Kalau dekat saya peluk kuat2!!

    ReplyDelete
  4. wowwww...tahniah kkida!!! maskulin u...eheh...;)

    ReplyDelete
  5. as salam kkida.....tahniah...
    Sememangnya blog kkida mmg ada 1001 reaepi.....mybe diaorng tulis 1011 resepi tu...kira blog kkida nie teradvance lah.....hehehe.....
    Semoga terus maju kak....:-)

    ReplyDelete
  6. Tahniah kkida, blog kkida mmg hangat la, masak kan hangat,baru leh masak dak..hihi

    ReplyDelete
  7. tak letak bedak pun. natural. hahah

    ReplyDelete
  8. Tahniah... (anyway thanx sbb bagi banyak resepi... sume best belaka)

    ReplyDelete
  9. tahniah kkida..memang terbaikkk lah...

    ReplyDelete
  10. tahniah 1001 resepi...bukan senang dapat masuk majalah nie..GK teringin juga nak merasa tapi sedar belog tak seberapa...

    ReplyDelete
  11. terima kasih semua....tanpa anda semua mana nak leh sampai tahap macam ni....tqvm

    ReplyDelete
  12. Dalam reramai jejaka maskulin, jejaka Cheruk Tuk Kun jugak yg untung dapat makan sedap 1001resepi...muahahah

    ReplyDelete
  13. first time nak letak komen kat sini sebab segan la dgn kak ida yang pakar masak ni. tahniah kak ida, moga dipermudahkan segala urusan dan dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  14. tahniah kak ida...memang suka baca corat coret kakida walau x selalu komen...

    ReplyDelete
  15. Salam.. Wow... akak berjaya dapat tempat kelima.. :) Satu pencapaian yg membanggakan. Tahniah kak.. Nur tumpang bangga dengan kejayaan akak.. Usaha akak selama ini telah membuka mata semua pihak bahawa surirumah juga mampu menempa kejayaan dalam dunia blogging. Hebat tu...

    Lepas ni dah tentu blog ni didatangi dengan lebih ramai pengunjung baru.

    Kak Ida,
    Teruskan berkarya dan berkongsi resepi sedap2 dengan kami ye.. I'm proud of you!

    ReplyDelete
  16. tahniah kak ida utk 1001 resepi..

    ReplyDelete
  17. ~ TAHNIAH!!!

    from money2gold, selalu jugak tgk resepi kak ida

    http://asalmasukduit.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. Kkida, tahniah diucapkan. Blog Kkida mmg lah 'hangat' tu pasal kita org hari2 dtg jengok sini....... hu hu hu.....

    P/s kkida, terima kasih sudi jwb email sy.

    ReplyDelete
  19. Tahniah kak ida.. walaupun sgt jauh dr jangkauan utk jd mcm blog kak ida, namun entry kak ida ni menaikkan semula semangat berblog yg kian suam2 ni ha.. hehe..

    ReplyDelete
  20. terima kasih semua...:)
    satu yg kkida nak share...menulislah kerana minat, tekun dan ikhlas...bila semua ni ada, apa yg kita tulis datangnye dari hati...bukan di reka-reka...

    ReplyDelete