Tuesday, June 19, 2012

produk terbaru di pasaran tak lama lagi...:)

tak lama lagi youall boleh tengok produk-produk ini berada atas rak-rak supermarket terkemuka seperti tesco, giant, carrefour, cold storage dan jaya grocer...

serbuk cili atas tu kkida rasa paling laku sekali berbanding produk lain...pasti ramai yang mencarinye bila berada di pasaran...kkida pasti nak beli...nak rasa kepedasan cili cap azwan ali...pasti pedasnye meletup-letupkan...hehe...pasti pijar mulut dan bibir jika buat sambal tumis petai udang guna serbuk cili cap azwan ali...huhu...
serbuk santan ni ok ke...rendah lemak...kkida jarang guna serbuk santan....kurang enak....baik guna susu sejat jika takda santan...wbp, apa salahnye kita cuba nanti...:-D
tepung goreng pisang cap tomok....olalaaaa....pasti sedap nih!...sesedap suara tomok (macamlah kkida pernah dengar suara tomok...:)
Karl Shafek ni sapa sebenarnya?...memang tak ikut langsung perkembangan dunia glamor ni...sebok dengan dunia hayalan aje...hehe...gula melaka cap karl shafek?...ok gaklaaa...gula melaka dengan gula kabong mana lebih sedap? atau sama aje? kena tanya chef ismail...dia orang negori...pasti dia tahu...
kaya cap jehan miskin....sian ayah dia kan...always miskin walau pun dah kaya...huhu...wbp, produk ni memang sesuai dengan personaliti jehan miskin...semanis wajah mu...sesuai pula susunan perkataan tersebut....Jehan Miskin Kaya...:)
apahal pula letak muka juliza kat asam jawa ni...sian juli...dulu (dah lebih 10 tahun) juliza pernah jual tupperware dan kkida pernah beli dari dia...kenal baik jugalah tika tu...dan kkida pernah tolong carikan maid untuk juli  masa dia desperate sangat nakkan maid...(ingat tak juli, masa tu awak duduk kat subang jaya...:)...lepas tu lost contact...tak tau apa cerita maid yang kkida carikan dari kampung pandan tu...
inilah antara bahan-bahan yang akan berada di pasaran tak lama lagi....kat belakang tu ada kismis cap dr fazley, kicap cap raja azmi, tomato dalam tin cap salamiah hassan, pickle cap sapa ntah, minyak masak, sos dan beberapa barangan lain yang di buat bercapkan peserta-peserta masterchef selebriti....jika kkida...kkida suka ikan sardin cap 1001resepi...lol...
btw, janganlah youall percaya kelentong kkida ni yek...heheeee....sebenarnya kkida ngantuk dah ni...tu yang tulis merapu tu...jom tidor, esok nak bangun pagi...nak prepare breakfast anak-anak ke sekolah...anda juga?

15 comments:

  1. As'kum Kak Kkida cayang.. laa bagai nak rak membaca.. betul ke acah aje ni?? teruja nak tahu... :))

    ReplyDelete
  2. Salam. Kak Ida, kalau produk ni ada di pasaran, agak2 laris tak?? Kreatif!!.. :)

    ReplyDelete
  3. cuba masterchef tu jual produk cap 1001resepi sambil kakda tersenyum..lagi melotop..Suruh lah letak muka azwan ali hensem masa jadi pengacara muzik muzik 20 tahun dulu..

    ReplyDelete
  4. Sha,
    kan kat line bawah sekali tu kkida tulis kelentung aje...hehe...tapi jika ada apa salahnye...boleh cuba beli terutama sebuk cili azwan ali...heheeee...

    ReplyDelete
  5. Nur...kkida rasa yang laris hanya serbuk cili tu je...yang lain tak kot...:)

    ReplyDelete
  6. tul tu NBK,
    nantilah kita reka produk jenama kita pula...20 tahun lalu azwan sangat macho dan handsome...pernah tengok masa dia student kat UM...

    ReplyDelete
  7. salam kenal

    dalam pemerhatian saya sis..1 je yang rasa musykil status HALALnya..
    coz kenapa x pakai HALAL Malaysia..
    huhkhukhukh..

    sekian, terima kasih

    ReplyDelete
  8. macam2 yer artis2 nih ambil kesempatan nak carik untung. Good marketing tu. Sure laris kot sebab ramai pengikut2 masterchef celebrity sekarang kat astro termasuk anak saya darjah 2...suka bebenor dia kat karl shafek :)...semalam karl kene singkir muram dan sedih sangat anak saya terus ajak mak dia pegi tido hehe.

    ReplyDelete
  9. Hahaha..... lawak giler.... Mane la Kak Ida dapat pics tu semua.... Hahaha.... Kelakar la.... nak pecah perut Sha gelak pagi2 ni.... Aduyai.... ;-)

    ReplyDelete
  10. Apakah? Hahaha... Betul ke ni Kak Ida?

    ReplyDelete
  11. Kak ida,

    sy dh gelak ngekek2 baca...igtkan betul...klu ye, hmm...xberani sy nk cuba servuk cili azwan ali...boleh pengsan jwbnya sbb sy xthn pedas...

    ReplyDelete
  12. kkida pun tak pasti betul ke tidak...takpalah....kita tunggu...jika ada nanti, adalah...manalah tau jika betul ada....boleh le try serbuk cili si azwan ali tu...heheeeee....:)

    ReplyDelete
  13. salam..kak ida,ni jijah dari klia..hehehe,jenuh jijah dok z00m gak tadi mane lah nyuruk sardin cap 1001 resepi tu...leh gak wat kari cicah roti jala!!baru nak slongkar menu ape k.ida msk harini,nampak gayenye lom ade,kene p kedai mamak lah saye..pepon,jutaan makaseh atas resepi k.ida yg sumenye,wallllaaa..mabelessss...take care kak!!

    ReplyDelete
  14. jijah,
    hari kkida masak lemak ayam dengan kentang aje...taugeh tumis dengan sawi...tak yahlah share ye...benda yang sama aje...:)

    ReplyDelete
  15. 1st time vivist blog ni...terus terpaut...then masukkan link ke blog saya juga...nice to share...

    http://apamenuhariini.blogspot.com

    ReplyDelete