Sunday, June 17, 2012

macaroni abang K dan myChef

salam, tengahari tadi lepas makan kenduri (nanti kkida share photo-photo kenduri) kkida ke one utama new wing....ada appointment...kkida tak bawa kereta....memang cari penyakitlah bawa kereta hari minggu ke shopping mall...setengah jam pusing belum tentu dapat parking...unless datang pagi-pagi masa mall baru buka...time tu nak parking depan muka pintu mall pun boleh...hehe...

hujung minggu orang kota tak tau nak ke mana...hari biasa mereka mencari duit bagai nak rak...tiba hari minggu mereka keluar duit juga bagai nak rak...heheeee....makan-makan, lepak-lepak, shopping-shopping, nonton-nonton dan sebagainya....yelah...habis tu, nak buat apa lagi....:-\
masa turun kereta kkida terdengar suara yang sangat familiar dan juga logo yang sangat familiar...
hmmm....tau dah...myChef buat roadshow kat One Utama...dan jika ada myChef pasti ada Master Chef....yelah myChef kan penaja utama MasterChef (lebih spesifik lagi MasterChef Selebriti)...selain beberapa syarikat gergasi lain...semua orang pun tahukan...

pergi hampir kepada suara tersebut dan kkida lihat abang K atau chef K (kini orang kuat myChef) sedang masak-masak...ramai juga rupanya orang yang minat kat abang K ni...masing-masing dok melangut dengor abang K sembang sambil masak...:)

kkida pun duduk le melangut jap kat situ sambil berbual dengan En Fairuz (CEO myChef)...tak lama lepas tu abang K datang dan hidangkan juadah yang baru beliau masak tadi....hmmmm...macaroni rupanya...looks nice...mesti sedap....

kkida tanya abang K guna product myChef ke? 
hmmm...yelah kkida...takkan nak guna produk yourChef pulak...hehe....:-}
untuk gravy macaroni tu abang K guna product myChef yang ni...Beef Keema Masala...kkida tak pasti resepi abang K macam mana...but more or less kkida dapat agak apa bahan tambahan yang abang K gunakan....Insyaallah nanti kkida cuba olah sendiri kuah macaroni/spaghetti dengan produk ini...

sebenarnya ada 1001 cara untuk kita olah semula produk sedia ada supaya ia mengikut selera kita...kadang-kadang mungkin produk asal kurang itu ini dan tidak menepati citarasa kita...apa yang perlu hanyalah kreativiti...:)

atas: abang K tengah masak dan tengah dok cerita-cerita dengan penonton...
looks delisioso....:-]
lepas abang K masak...tibalah giliran MC Selebriti pula masuk dapor....mereka adalah chef-chef selebriti yang terkeluar awal dari rancangan tersebut...ramai sebenarnya tadi....tapi kkida sempat ambil foto Serina, Azwan dan Dr Fazley je...pastu kkida kelain...(selingan...bulu apa kat lengan azwan ali tu yek...:)
tak lama lagi myChef akan lancarkan satu pertandingan yang kkida rasa ramai yang suka nak join...termasuklah kkida....tak sabar menunggu...heheee....

7 comments:

  1. Nanti kalau myChef anjurkan "Pertandingan masak2", Kak Ida masuk ye.. Tentu akak boleh tunjukkan kehebatan & bakat akak di dapur.. Rasanya boleh menang.. Bagus tak cadangan Nur ni?? hehe... :)

    ReplyDelete
  2. Insyaallah Nur, jika ada kkida akan cuba...asalkan jangan suruh kkida lari sana lari sini macam rancangan masterchef tu...yang tu awal-awal lagi kkida memang surrender...hehe...
    memang idea nur tu sangat bernas...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ida, part kena lari2 tu memang tak boleh elak kalau masuk rancangan Masterchef. Kesian tengok peserta, termengah2.. Mana nak siapkan juadah, lepas tu kena berlari ambil perkakas2 masak dan pantri.. Orang muda pun pancit, apatah lagi orang veteran atau senior.

      Tak sabar nak tengok akak masuk contest tu.. Hopefully myChef akan anjurkan.. I'll support you.. ;)

      Delete
  3. KKida, sy tunggu KKida share resepi macaroni tu.. hehe

    ReplyDelete
  4. Mcm bulu ayam je kt tgn azwan ali tu...he he.. Kkida join la nnti xsabar nk tgk akk beraksi...
    Hehe

    ReplyDelete
  5. si azwan ni kemana2 jelah bawa bulu tu.. kekekek... dlm masterchef selebriti pun ado jugok..

    ReplyDelete
  6. yelah, jika myChef invite kkida join....lol...:)

    ReplyDelete