Monday, May 7, 2012

restoran salma, hat yai

roti canai salma...mek yang buat...hehe....lihatlah gadis comel ni...pandai tebar roti canai...so far kkida belum pernah nampak lagi orang pompuan tebar roti canai kat kolumpo ni...:)....ok jugalah texture roti canai adik ni....yelah, tak leh lah nak compare dengan roti mamak kat tempat kita...

inilah restoran salma...acap kali disebut-sebut dalam beberapa blog yang kkida layari tatkala mencari info berkenaan makanan/restoran halal di hat yai...
bawah ni pula...nasi lemak salma...dari segi rasa ok, not bad...cuma yang kkida nak komplen, kuantitinya...too little....tidak berpadanan dengan harga...tapi sebab tiada banyak pilihan...orang ramai tak peduli....
nasi kerabu salma....rasa seperti nasi kerabu kita...wbp, bahan sampingannya lebih lagi...
pulut dengan daging goreng....hidangan popular di hat yai....
teh tarik...mek juga yang buat...mana pi orang jantan semua ni....hehe....lokasi tempat buat roti canai dan teh tarik ni terletak kat luar bahagian depan restoran...sebab tu boleh ambik gambar....
anda lihat bagaimana orang Q kat luar restoran....ini adalah hari terakhir kkida kat hat yai...breakfast sebelum check-out hotel...pagi, masing-masing pasti lapar...nak makan kat mana lagi selain salma dan hamid....restoran yang terjamin halal dan lokasinya ...
restoran Hamid....kkida tak sempat makan kat sini....restoran hamid dan salma sangat berdekatan...bertentangan antara satu sama lain....
pada pendapat kkida makanan di restoran salma biasa je...nothing special....since tak banyak pilihan...orang ramai terpaksa makan kat dua-dua restoran tersebut....dan bagi empunya restoran...inilah masanya mereka nak 'buat duit'....bila lagi...'bukan depa nak makan kat restoran aku ni hari-hari'....:)

orang malaysia kaya dan banyak duit, jika tak takkan berduyun-duyun depa pi shopping kat hat yai sana....hehe...(memang betul pun...hat yai tu penuh dengan orang kita je...)

btw, rezki hari ini dan esok kita tak pasti....mungkin sekarang ni kedai makan mereka sunyi sepi dari kehadiran orang malaysia...iaitu semenjak kejadian letupan bom beberapa minggu lalu....akan ambil masa untuk pulih sepenuhnya....

9 comments:

  1. Salam kak...dah sampai hat yai rupanya...bestnye cuti2 travel... sy pun x pernah jumpa org pompuan tebar roti canai kat kedai...mesti lagi bersih kn...hihi... kalau sy buat roti canai, hubby tukang tebar...tangan sy tak berpa nk lembut nk menebar roti ;)

    ReplyDelete
  2. bestnya kak ida dah sampai sana... mknn dia semua nampak sedap...

    ReplyDelete
  3. FnF,
    hat yai dekat aje...anytime boleh pergi....cuma buat masa ni kurang selamatlah...tunggu setahun lagi baru ok kot...:)

    ReplyDelete
  4. Izan,
    lama kkida tak nampak
    makanan kat sana memang best...:)

    ReplyDelete
  5. berseri2 sunggoh nasik kerabu dia..meleleh ayaq lioq bila tgk...hu3

    ReplyDelete
  6. yelah cukup bahannya yati...mesti sedap...:)

    ReplyDelete
  7. alamak terus saya jadi lapar tgk kkida nye post ni...tahniah semalam menang MITBCA

    ReplyDelete
  8. kkida, pulut dgn daging goreng tu looks so yummeh ..

    ReplyDelete