Friday, May 18, 2012

...cerita yang ni dulu...:)

Assalamualaikum...
rindunya kkida pada blog ini...dan juga kepada anda semua....:)

apa khabar semua? kkida harap kalian sihat hendaknya....pasti ada yang tertunggu entri kkida kan...(eleh! perasan pula kkida ni...hehe...) yelah...kkida memang suka perasan....:)))
kkida selamat mendarat jam enam petang semalam...lamalah pula penerbangan balik ni berbanding pergi hari tu....lapan jam lebih....wbp, kkida rasa amat bersyukur kerana selamat pergi dan kembali...
dua-dua anak kkida ni memang pemalu...hehe....depa tak nak pegang banner kecik kkida ni...tapi kerna terpaksa...mau tak mau pegang jugalah...muahaha....huh! mama dah hangkut bawa jalan, takkan tolong pegang banner mama pun tak boleh...lol...sian...
ketika dalam flight semalam...kkida tengok macam-macam peel penumpang...mungkin sebab lama sangat dalam pesawat....ada yang bersenam...gaya seperti orang beryoga gitu....ada yang berdiriiiiii berjam-jam kat tepi toilet...ada yang dukung anak kehulu-kehilir kedepan kebelakang...ada yang terus tidor dari pesawat belum berlepas sehingga pesawat selamat mendarat...lelaki mat saleh...duduk sebelah eka...dia tak peduli kapal terbang bergegar ke, budak menjerit dan menangis ke...orang makan minum, pengumuman dari pilot dan anak kapal...dia terus tidor...hehe...kkida kata dalam hati, dia ni telan ubat selsema atau ubat tidor gamaknye....ngantuk terus..:)))
lokasi kkida ambik gambar ni adalah atas sebuah jambatan yang menyusuri tepi lautan...dalam  perjalanan menuju Wollongong...Subhanallah...sangat indah pemandangan lautan yang terbentang luas ni...dengan cuaca yang sejuk...itulah sebab kkida suka sewa kereta....dapat explore tempat-tempat seperti ini...
tapi good idea jugakan...makan ubat batuk atau ubat selsema yang ada kesan ngantuk...habis cerita...tak peduli dah tengkuk sakit atau lenguh badan, janji lena tidor...berlainan sekali dengan kkida ni...mata tak boleh nak pejam lena...puas juga kkida cuba untuk tidor...tapi tak leh lena betul....sebenarnya kkida memang ada sikit perasaan tak selesa ketika dalam pesawat....sebab tu kkida tak leh lena...mulut asyik terkumat kamit aje....baca apa yang kkida ingat....setiap kali tatkala berada dalam pesawat kkida mesti kata dalam hati...ini lastlah aku naik kapal terbang...no more after this....tapikan...bila elok je duduk atas darat...hati tu mesti kepingin nak travel semula...semua takut tu kkida terlupa...:-)
ada pelawat yang meninggalkan padlock yang tertulis nama mereka...menandakan mereka dah pernah jejakkan kaki kat bridge tersebut...
berbalik kepada kesah jalan-jalan kkida...sebenarnya kkida ada banyak cerita yang nak di kongsi...
meninggalkan blog hampir seminggu pasti banyak yang perlu kkida update dan yang ingin kkida highlight kan...Insyaallah pelan-pelan kkida akan lakukan...harap anda akan terus bersama kkida@1001resepi ini ye...jangan 'lari'....:)))

ops! lupa...minggu depan kkida nak fly lagi, Insyaallah...tapi dekat je...dalam negara...kkida nak ke 'negeri di bawah bayu' dengan hb and dua orang anak kkida yang suka ngekor...hehe...
remaja menyusuri jalan raya dengan skateboard...jalan ni kurang sibuk dan kereta pun tak laju...ini adalah scenic drive...bukan main highway...

foto-foto atas sana tu...sebelum terlewat...eh! memang dah sangat terlewat pun...hehe....dah takde maknanya...tapi kkida tak kira...ada makne atau takde makne itu belakang kira...dah penat-penat berposing, baik le kkida tayang jugakan...lolol....:)))


dan foto-foto tersebut kkida tujukan khas buat MR DIGI....:)


disini kkida ingin ucapkan ribuan terima kasih kepada anda-anda yang telah vote blog kkida ni....1001resepi berada dalam top 50...Alhamdulillah...jadilah....kkida pun faham....youall dah banyak berikan undian untuk dua award sebelum ni....kkida pun sebenarmya segan sangat nak ulang-ulang ayat yang sama berkali-kali...takda kroje lain...hehe....
terima kasih sekali lagi....:-)

6 comments:

  1. Alhamdulillah....Kak Ida dah selamat sampai. Tak sabar nak tunggu entri2 kak Ida. Memang tertunggu2 pun entry...akak tak perasan pun..hehehehehhe

    ReplyDelete
  2. salam kkida..keep posting sis..mmg x missed dtg blog kkida walaupun kadang x komen..kkida x de perasannya, mmg ramai polower pun kan..:))

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak baca entry travel kak ida lagi nih ;)

    ReplyDelete