Wednesday, March 14, 2012

weird food in hat yai

Assalamualaikum,
apa ada di Hat Yai?....macam-macam ada....hehe...anda sebut je...nak makan apa, nak beli apa...semua ada....:)

kkida tiba malam semalam, very interesting trip....banyak cerita makan-makan yang kkida nak kongsi dengan anda....ada yang sedap dan yang.......nantilah ok...sementara tu hari ni kkida nak share dulu gambar makanan ringan yang agak pelik sikit yang sempat kkida ambil di Khong Hae floating market....
jagung warna purple....kkida tak pernah tengok jagung warna macam ni...dan bawah ni telur burung mata sapi...kkida tak beli makanan tepian jalan macam ni....hanya suka tengok aje....
kudapan bawah nilah yang kkida nak tengok sangat dengan mata kepala kkida sendiri...hehe....bermacam jenis serangga dan ulat, mereka makan apa saja...dan jual apa saja asal boleh jadi duit....
 belalang, ulat, cengkerik, kumbang....semua digoreng  rangup...
teringin tak nak rasa ulat ni?....hehe....
yang bawah ni pula....lipas ke kumbang?
belalang dan kumbang...
my hb nak adventurous le kononnya...beli belalang kecil ni dan cuba makan, dia kata sedap...rangup, macam makan udang....muahaha....dia suruh kkida cuba...mula-mula ingin sangat nak cuba...dah letak hampir kat mulut....tetiba...datang rasa loya kat tekak, nak muntah...walhal belum masuk ke mulut lagi...hehe....
memang hebat mereka nikan!....itu sebab antibodi depa kuat....tahan lasak...berbanding kita....hehe...wbp, takpalah...antibodi tak kuat pun takpa....asal jangan suruh makan benda-benda pelik macam ni....:)))

later kkida sambung lagi...:)

4 comments:

  1. wow!!! nice trip lah kkida!! dulu kecik2 ikut rombongan opis abah je ke HatYai tu.. dah berzaman tak jejak. paling tidak ke Padang Besar.. Heaven gak tu!

    ReplyDelete
  2. bila tgk gambar2 kkida tu..teringat masa join trip last year..terkilan jugak sebab tak dapat tgk yang "real" exotic food tu depan mata..bukan nak rasa.hihi.tapi selama ni duk tgk gambar and tgk kat tv je..dekat floating market masa tu ada..tapi tak tahu plak boleh pegi menyeberang jambatan untuk tengok pasar exotic food tu..


    http://wanmardziyyah.blogspot.com/2011/12/hatyai-thailand.html

    ReplyDelete
  3. salam kak ida...comeyynya depa goreng telur mata lembu tu. kuning dia elok je dok tengah2..

    ReplyDelete
  4. Kak kida lily pun dah lama tak p Hat Yai...huhu....food kat Hat Yai mmg best....paling lily suka pulut manga dia org mmg sedap n tom yam mmg terbaik kat KL mmg tak jumpa la sesedap tu la...

    ReplyDelete