Thursday, March 29, 2012

Danish Patisserie, Perth

satu tempat yang kkida nak share dengan anda...jika anda makan angin ke Perth....terutama bagi parents yang bawa anak-anak 'kecil' yang asyik minta makan....macam anak-anak kkida...hehe....

lokasi tempat ini terletak di pinggir bandar perth...ia seperti kawasan small industri...gudang-gudang kecil....agak terpencil sikit bagi kita yang tak biasa ni...oleh itu anda kena tahu cari jalan, bawa map atau terbaik pastilah garmin/gps...selama 10 hari di Perth, kkida sekeluarga bergerak ke sana-sini dengan berpandukan garmin sahaja....sangat mudah dan tak buang masa kehulu-kehilir...dan juga tak perlu tourguide...tapi perlu ada seorang navigator....kalau tak nanti kelam-kabut pula...mana nak bawa kereta mana nak belek gps...:)
kkida beli banyak juga dan bawa balik ke homestay...panaskan dalam oven...sama je seperti chicken pie atau puff pastry yang biasa kita makan, cuma pada pendapat kkida rasanya kureng sikitlah berbanding pie kita kat Malaysia....maksud kkida bukan tak sedap....tapi flavornya tu tidak memenuhi selera kkida...mereka tak makan pedas...so memang tiada rasa cili langsung...itulah sebabnya kkida cicah dengan cili sos (photo atas)....jika tidak memang tak leh jalan....hehe....wbp, masing-masing punya tastebuds sendiri....tak rugi mencuba....
jika dari airport anda boleh singgah terus ke tempat ini kerana lokasinya tak jauh...cuba survey dulu melalui internet sebelum ke mari...
pie ini di bekukan dalam freezer...harga untuk fresh pie berlainan dengan frozen pie....jika datang awal anda boleh beli fresh pie....jika lewat frozen pun oklah....takpa janji ada....jika nak travel keluar dari perth memang sesuailah...panas dalam oven dan bawa sebagai bekalan....
Danish Patisserie own by a chinese muslim....kkida sempat jumpa dengan owner nye....not to worry...im a muslim, my family also muslim...
alamat dan telephone number....untuk kepastian cuba gooogle tempat ini....kkida juga dapat info mengenai Danish Patisserie melalui internet...
selain pie dan pastry....terdapat berbagai jenis frozen cake dan dessert....harganya amat reasonable....
 cheese cake....sedap...dan atas pecan pie...juga sedap...
 donut, bun dan berbagai jenis kudapan untuk anak-anak anda....senang cerita...

2 comments:

  1. mantab kue nya ... hem jd pengen ke sana gan .... :)

    kereta mini

    ReplyDelete
  2. salam sis saya nak tnya kalau nk bawak balik pastry yg frozen hand luagage ade masalah x masa check kastam?

    ReplyDelete