Friday, January 6, 2012

fremantle weekend market...harus dilawati...

salam,
entri kali ni kkida nak share gambar je banyak-banyak....kurangkan pokpek....hehe....ok...jika anda ke Perth jangan lupa singgah di sini....satu kemestian....kalau tak rugilah lawatan anda ke Perth kalau tak datang ke tempat ini....Freemantle Weekend Market (FWM)....yang hanya beroperasi pada hari jumaat sabtu dan ahad...

ada apa kat FWM....macam-macam ada....kalau kat tempat kita, FWM ni lebih kurang seperti pasar tanilah....tapi pasar fremantle ni terletak dalam bangunan...wbp, kkida tak nampak fresh seafood dan fresh meat dijual kat situ (mungkin ada sebab kkida tak pusing habis...orang ramai sangat)....kecuali  yang ni....
gambar atas sekali tu adalah kaunter jualan pastry seperti pie, samosa, spring roll dan puffs halal...cuba tengok reganya....meat samosa aje A$4...kalau convert ke RM...hmmm....pikior 5 kali nak belikan....hehe...
auntie ni pulak jual bermacam jenis kekacang, barangan organic (depa suka makanan organic) dan macam-macam ada....pinenuts....jika sebanyak tu berapa harganya kat KL ni?...nak dapatkannya pun payah....
buah...jangan cakaplah...segar bugar...cantik-cantik belaka...mango ni lain sangat rupanya dari mango kita dan rasanya sangatlah manisssss.....
dan sekarang ni musim buah ceri....macam makan kacang...
avocado dan kiwi fruits...
 madu oh! madu....ada yang asli ada yang tak asli....
 ini adalah seksyen kegemaran kkida....sayur mayur....tak jauh beza macam kat KL...
 mana-mana gi kaum chinese rajin berniaga....
eh! taugeh laaa......A$1....hmmm kalau convert jadi M$3.20 banyak ni....kena semai taugeh sendirilah gamaknya kalau dok kat perth ni....
 macam-macam jenis daging kisar ada....daging kangaroo pun ada...
 cheeeeese....berbagai jenis....
 abang ni jual kopi....nak minum kat situ pun boleh....macam-macam jenis kopi ada....

ada banyak lagi foto-foto yang ingin kkida share....nantilah jika ada kelapangan kkida upload kemari ok....:)

6 comments:

  1. entri akak palingggg bessss!!!... suka sangat....

    ReplyDelete
  2. nak gambar banyak2 lagi...suka tgk...;-)

    ReplyDelete
  3. Salam k.ida..bestnyaaaaaa.Letak gambar byk2 lagi..xjemu nk membacanya.sayur & buah-buahan depa nampak segarrr sgtkan?

    ReplyDelete
  4. azatie tak jemu ke....kalau tak jemu akak letak lagi gambar....hehe....thank you...

    ReplyDelete