Saturday, January 21, 2012

cuti-cuti kuantan...

salam,
selamat bercuti ye...kkida berada di kuantan sekarang ni...kat rumah my sis dr nor di bukit istana...perjalanan dari kuala lumpur ke kuantan pagi tadi memang lembap sungguh...macam kura-kura merangkak...keluar rumah kul 9...dekat nak pukul 2 baru sampai rumah my sis....dan dari berita tv kkida tengok hingga ke petang ni jalan sesak....kereta masih terus berbaris di atas jalan raya...tak taulah kul brapa orang kota baru boleh sampai kampung depa...mau 10 jam perjalanan kot...hehe...
lepas keluar aje dari lebuhraya Duke...kereta kkida terus parking atas jalanraya....hingga lepas simpang bentung baru lega sikit...memang cari penyakit betullah....hehe....tapi sebenarnya seronok juga sekali-sekala join the crowdkan....inilah baru dikatakan pure Malaysian....:)

sampai aje rumah my sis....memang rasa berbaloi sangatlah segala penat lelah kkida anak beranak...nah! tengok le...sebesen ikan tenggiri dan sebelanga ikan patin tempoyak dah terhidang atas meja...sedapnyeeee...
gulai patin dan kari ikan tenggiri ni my sis tempah dari kedai makcik timah 2 di Indra Mahkota 8 ....memang sedap bebenolah....huhu...
tengok le isi ikan tenggiri tu...adik kkida asingkan dari kuahnya....dah macam ikan tenggiri kat kedai mamak le pulak ropanya....hehe....btw....patin tempoyak tu memang my favourite....puas rasanya makan gulai tempoyak patin ori camni....thanks dear sis....
petang tadi pula kkida dan hubby gi cari kerepok dan sata....gi arah kemaman....kat tengah jalan jumpa warong ni....berhampisan swiss garden resort....ok gaklah....tapi kedai tu tak berapa bersihlah kkida tengok, kurang selesa....esok petang kkida nak cari keropok kat belah tanjong lumpur/pantai sepat pula....thanks to all suggestion kat facebook 1001resepi...
....malam ni adik kkida berjamu lagi...dia ajak BBQ pula....kkida ok je....nasib baik ramai anak dara dan orang bujang....maka depalah yang tukang bakar....kkida dan hubby tukang makan je....:)
macam-macam ada....seafood, ayam, daging dan sosej....kenyanglah kita di buatnye....
now time to rilek....maklumlah dah kekenyangan ni...bak kata orang perak....dah ropa jelebo atau cakcibo...hehe...esok ada kenduri kawin dan macam-macam aktiviti lagi....good night...kita sambung kemudian ye....:)))

4 comments:

  1. mmg slow giler kan jln ke lpt arini..dr tol gombak sampai la ke tol bentong...cam siput...

    ReplyDelete
  2. bestnya ida.. cuti2 kuantan..
    maklong lama dah tak balik kampung jumpa adik2.. maklong merempuh jam kebelah johor semalam..

    ReplyDelete
  3. Eh akak ke kuantan?.. Sy pulak ke shah alam... Kalau tak blh jumpa.. Bukit istana dh x jauh dr umah sy.. Lama ke akk dok ktn?

    ReplyDelete
  4. azura,
    kkida dah sampai rumah petang semalam...lain kali kkida gi kuantan boleh le kita jumpa...:)

    ReplyDelete