Tuesday, November 29, 2011

the butcher...suzhou dan hangzhou

sebelum meneruskan aktiviti yang tak habis-habis hari ni kkida nak sambung lagi cerita lawatan kkida ke negeri china...harap youall tak boringlah yek! jika boring bagitau kkida....kkida akan stop membebel about my trip ni....hehe....
setiap langkah kkida di daerah ini pasti kkida abadikan, ambik gambar untuk disimpan sebagai kenangan, terutama scenes yang menarik yang ada kaitan dengan my blog....i.e....everything relate with food....and most important, kkida nak share dengan kalian....jika tengok sendiri-sendiri je dan simpan dalam memori pun ok....tapi lama kelamaan ia akan lupus dari ingatan....mujur zaman ini ada tempat untuk kita curahkan apa yang kita lihat dan alami....dan boleh di kongsi dengan sesiapa yang sudi membacanya....
tatkala merayap-rayap dicelah-celah kedai dan lorong untuk ke masjid dan tempat makan (restoran) kkida terpandang akan kedai menjual daging....satu terletak bersebelahan dengan masjid (suzhou) dan sebuah lagi terletak di bawah restoran tempat kami menjamu selera pada hari terakhir (hangzhou)...keduanya adalah milik peniaga muslim...
lorong berhadapan dengan masjid dan di sebelahnya adalah kedai menjual daging (suzhou)
tak pasti samada makciks yang membeli daging ini adalah muslim atau sebaliknya...
 mereka banyak makan daging kambing/biri-biri...
lorong berhadapan masjid Tai Ping di Suzhou...dan bawah masjid Tai Ping...
penjual sate berdepan dengan kedai jual daging....sedap rasa sate ni.....very chewey dan fresh...
ada banyak lagi photo yang kkida nak share dengan anda...slowly-slowly kkida akan upload ok...terutama fooooood photos....wait and wait ok....:)

No comments:

Post a Comment