Tuesday, May 17, 2011

vegetarian breakfast...singapore trip...

salam,
pada pagi ahad...kami makan breakfast di sebuah vegetarian restoran berhadapan mustafa centre...makanannya berkualiti dan sedap...roti canai makan dengan kuah kari kacang kuda, dhall dan vegetable curry.... cheese prata...memang sedap....very cheeeesy.... atas vegetarian tosei dan bawah masala tea and teh tarik... sedapnya kari kacang kuda...hmmm....terasa nak lagi....hehe....lepas breakfast...jalan-jalan dalam mustafa centre...last shopping...tak tau bila nak datang lagi...jika panjang umur dan murah rezki pasti kami ke sana lagi...banyak benda yang nak di beli....hehe...

sebelum keluar dari singapore, we all makan lunch dulu kat geylang serai food court...kata my dh better makan dulu jika tak nanti nak makan kat mana....pusat hentian RnR jarang ada makanan yang sedap...jika ada pun tak tau gerai atau RnR yang mana satu...
ayam penyet...seperti biasa my favourite dan atas tu wontan noodle... rojak dan bawah chicken chop...sodap... masa tengah makan-makan kat geylang serai food court ni ada seorang kakak tegur kami...dia tanya...kenapa kami datang ke Singapore...ada apa kat singapore ni...segalanya mahal kat singapore ni....kat malaysia lagi banyak tempat nak jalan-jalan, saya pun selalu gi Malaysia...semua ada.....ada IKEA...

saya senyum jelah....IKEA....hehe.....(dalam hati saya bercakap...kak oi! ikea tu sepelaung je dari rumah saya....) hari-hari saya lalu kat situ...

kalau nak ingatkan mahal atau murah.....tak yahlah ke mana....dok aje kat rumah...orang gi england tu lagilah mahal, kena kali enam dengan duit malaysia...tapi berjabu gak orang ke sana tiap tahun...takpalah...itu masing-masing punya pendapatkan...betul tak kak (foto bawah)...:)
lepas dah kenyang makan kami pun beredar dan keluar dari kota singa melalui highway plus...senang aje....terus memandu hingga sampai rumah...tak yah belok-belok....:)...berhenti kat RnR hanya utk minum kopi, buang air dan solat....malam sampai rumah memang dah kepenatan....tapi happy kerana dapat makan yang sedap-sedap kat singapore....nanti kami datang lagi yek!

2 comments:

  1. Food court (Mr.Teh tarik) ni satu bangunan dgn Hotel 81 Tristar...snggup menginap sini kalau ke Singapore sebab dekat dgn putu piring yang sedap tu hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...senang cari makan area tu...lama dah tak gi Singapore...:)

      Delete