Tuesday, May 24, 2011

Rrestoran Rebung, Bangsar

salam,
kkida dan hubby makan di restoran rebung kepunyaan chef ismail tengahari tadi...apa yang kkida boleh katakan disini ialah makanannya sedap dan berbaloi dengan bayaran sebanyak rm38 seorang tu....

pilihan makanannya....mak ai....tak tau nak pilih yang mana....berpinar mata menengoknya...bermacam jenis lauk-pauk, kueh-mueh, minuman dan pencuci mulut....yang panas dan yang sejuk...
chef ismail...empunya restoran rebung memang seorang pakar masak...dia masak dari hatinya....bukan masak sebab nak untung sahaja...masak macam nak bagi mak ayah beliau makan....kalau lemak tu memang lemak...contohnya seperti gulai lemak daging salai...yang ni memang syiok habislah....selain tu asam podeh, rendang, kerutup, kari, lemak siput sedut dan lain-lain....kkida tak boleh nak tulis semua kat sini...panjang senarainya nanti....youall enjoylah gambar-gambar ni ye....
rendang tok dan tahu sumbat...
keli bakar dan air asam...memang best...
hot drinks and cendol...
kueh-mueh melayu yang sedap sangat...bak kata mak mertua kkida...berasa...lemak, manis dan aromanya...hmmm...
suasana dalam restoran yang nyaman, beraircon...dan dekorasi yang menarik....ada tastelah chef mail ni...hehe...
atas pinggan kkida yang amat sederhana vs bawah pinggan my hubby yang...sihattt........:)
kkida pasti ramai yang tahu dan pernah makan kat sinikan...dan bagi mereka yang tak pernah cuba kena cubalah ye....rebung juga ada menyediakan perkhidmatan katering dan package perkahwinan....di lokasi restoran tersebut....

4 comments:

  1. Emmmm...bestnya...macam2 menu ada ek....sedapnya....selalu dengo nama restoran rebung ni...tapi tak penahla pegi....jauh kita nak kesana...he he...dpt cuci2 mata ni kira ok jugak la....:)

    ReplyDelete
  2. belum ada kesempatan nak terjah restoren yg femes ni.... lauk2 dia mengancam sungguh...tetiba rasa lapar tak dpt di tahan2...huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Kak Ida, masa akak pergi ni tak ada pulut durian tu ya.The best pulut durian ada di rebung.tak skodeng Kak ida semlm, lunch time benornya adalah untuk Gym session saya :)

    ReplyDelete
  4. Salam.. bertuah dpt bersama Kak Ida dan suami nye di Rebung.. Berbual sambil menikmati juadah di sana. Rasa mcm tak cukup je masa lunch tu.. Nasib baik boss pun ada.. hehehe.. Pd kwn2 sume, p la mencuba buffet lunch / dinner di Rebung.. berbaloi !!!

    ReplyDelete