Thursday, November 25, 2010

kedai makan shamsudin...hochiminh

bandar ho chi minh memang tak susah nak cari makanan muslim/halal food....di tengah bandar serta di pinggir bandar...cuma kita kena tahu lokasinya....jika ada gps lebih baik....bagi yang ikut travel agent memang tidak jadi masalah...

antara kedai makan yang popular yang sempat kami singgah adalah kedai shamsudin yang terletak agak jauh juga dari hotel penginapan kami...kami dinner di situ pada malam pertama tiba di ho chi minh....ketika itu orang tak ramai....oleh itu makanan cepat dihidang dan masih panas lagi...

kedai shamsudin memang menjadi tumpuan pelancung muslim...terutama pelancung dari malaysia....:)
ikan yang di goreng garing...kemudian di tabur bawang, daun parseley, cili dan kicap...simple yet delicious...
ayam goreng lada hitam...memang sedap.......
telur dadar....macam telur dadar kat kuala lumpur juga....hehe....dan bawah ni kueh bingka ubi yang sedap...

No comments:

Post a Comment