Tuesday, January 22, 2019

New Zealand trip ~ Arrowtown, Queenstown dan Glenorchy

Arrowtown 

Salam,
Nak sambung sembang NZ...banyak lagi ni...:)

Kenapa saya menginap di Arrowtown dan tidak di Queenstown? Sebab nak duduk tengah-tengah antara Queenstown dan Wanaka. Sebab plan nak ke dua-dua tempat tu...bila tengok kat map Arrowtown terletak tengah-tengah antara dua pekan tu....dan Arrowtown juga adalah bandar tourist...bandar kecil yg comel...

jalan meniju ke hotel penginapan dan pekan kecil Arrowtown
pokok yg lebat berbunga
KKida menginap di Arrowtown selama 3 malam...pada hari pertama sampai dah petang...hari kedua kami ke Queenstown dan Glenorchy, hari ketiga ke Wanaka (entri sebelum ini)...harid keempat check-out dan menuju ke Milford Sound...InsyaAllah nanti kkida share photo-photo perjalanan ke Milford Sound.

Perjalanan menuju ke Glenorchy

Anda harus ke Glenorchy jika ada kesempatan ye...tempat ni memang cantik...ada small hotel dan ada parking utk caravan atau motor home...cafe pun ada...

Queenstown 

lake Wakatipu
pemandangan bandar Queenstown dari puncak bukit stesen cable car
Queenstown adalah bandar tourist...cantik...tumpuan pelancung memanglah ke sini...terdapat pelbagai aktiviti di Queenstown...salah satu yg popular adalah speedboat merentasi tasik dan sungai sekitar bandar ini...

Nak sembang pun tokma tak tau...so youall enjoy jelah tengok gambar-gambar ni ye...kot-kot ada yg nak ke NZ bolehlah cari ilham dari trip tokma ni...


Nanti kkida upload more photos, InsyaAllah