Wednesday, November 20, 2019

Trip Kak Limah ke Seoul dan Jeju Oct 2019

makcik pakcik
Tokma ke Seoul dan Jeju lagi....huhu...kali ni dengan segerombolan makcik2 bawang dan cucu tokma...jumlah semua 15 orang...memang sangat happeninglah trip tokma kali ni 😀

Ish! baru jer last year tokma ke sana tahun ni pergi lagi...cari apa tokma asik ke Korea..:)

Tokma sebenarnya takdalah nak ke Korea tu sangat...tapi dek kerana kenkawan...tokma ikutkan...lagi pun nak explore sikit lagi Pulau Jeju since masa pergi last year rasa seperti tak puas gitu :)

sempat berhanbok makcik2 bawang ni...
kawan2 baik tokma...seronok depa dapat pakai baju Korea 
Ok since tokma adun sendiri our 10 days trip ke Seoul dan Jeju ni...so bolehlah tokma nak share sikit2 dengan youall pembaca blog ni apa2 tips dan info yang berguna...bolehlah anda pergi sendiri nanti...tak perlulah nak ambik package bagai...bukan susah pun travel ke negara tersebut...:)

OK...meh kita mulakan...
Travel date: 22 October to 31 October 2019
romboingan kak Limah
1) Tiket penerbangan: biasalah my feveret airline AA...hehe...weall ambik 6 bulan sebelum bertolak...time sale...lebih kurang RM1,300 per pax all in (insurance, baggage dan makan dlm flight)...KL to Seoul to Jeju to KL (AA dan Jeju Air)

2) Accomodation: Apartment...Airbnb (berhampiran Seoul Station) di Seoul....apartment dan hotel di Jeju...RM750 per pax for 9 malam.

our bus di jeju...luas weh!!!...tak payah berimpit impit macam ikan sadin
3) Transportation: Bus (10 hours daily) di kedua-dua tempat (seoul dan jeju)...RM750 perpax for 10 days termasuk airport transfer 4 kali.

4) Makan: Kami bawa bekalan makanan kering dari kampung halaman dan makan beberapa kali di Seoul dan Jeju (yg ni tak ingat dah berapa kami belanja...kawan2 ada beri tokma extra KW100ribu  per person untuk duit entrance masuk mana2 attractions dan makan...)

Insadong
Belanja lebih kurang RM3000 lebih sikit lah per person...puas jalan...dan berbaloi...10 hari you...

Nami Island
garden of morning calm
grill mackerel...sedap
Lizalah yang mula2 sibuk ngajak saya ke jeju :)
sup ayam...samgyetang....sedap
Oklah, stop dulu...nanti next entri saya nak share sikit our 10 days itenarary dan tempat2 yang kami lawati...InsyaAllah...