Wednesday, November 14, 2018

Seoul, South Korea ~ last day

Part yg tengah nanti later kkida cerita ya...


Last day before depart ke airport (tinggalkan luggage di hotel), honey and me ke Ewha University sekali lagi...malam sebelum tu rasa tak puas jalan kat taman university tersebut sebab hari dah gelap...Ewha, one of the best spot jika anda nak tengok daun yang berwarna warni...



Di Seoul memang kami naik teksi sahaja utk bergerak...tokma tak larat naik train...tak mampu menapak jauh dan turun naik tangga...dari hotel keluar sikit ke jalan besar...teksi banyak di Seoul...harga tambang reasonable...tak bolehlah nak bandingkan dgn train yg jauh lebih murah...

Ewha Uni one of the top university di Korea, Hani kata orang pandai jer boleh belajar di situ...

Landscape Ewha University memang awesomelah pada kkida....jika tak pandai lagi belajar tak taulah...hari-hari boleh lepak di taman university...


Lepas Ewha kami gi cari makan pula...naik teksi to another place...kkida tak ingat dah nama tempat tu...kat situ ada halal restoran...kami makan ayam sambal...kemain sedap. kat atas restoran ada surau...boleh solat...lepas solat gi jalan kat shopping area berdekatan...ramainya orang melepak kat situ terutama orang muda...tokma sorang jer orang tua...huhu

Sempat minum ice kepal versi Korea...manisss...perisa mangga...cari penyakit betullah tokma...:)


Dari situ kami ambik teksi ke hotel, ambil luggage....dan dari hotel kami naik teksi untuk ke airport...

Alhamdulillah, flight ontime...kkida sampai rumah dengan selamat...

Begitulah cerita Seoul tokma...

Lepas ni nak cerita my trip to New Zealand and Kashmir pula (jika tokma rajin...😀)