Monday, October 31, 2016

Blagaj Tekija ~ Bosnia


Assalam,
kkida tengah rajin ni, sebenarnya kak ida nak tengok balik gambar-gambar ni dan mengingati keindahan tempat yang pernah kkida jejakkan kaki semasa di Bosnia, dan cara terbaik adalah memilih gambar yang terelok dan upload ke sini...later bila teringat boleh jengah ke mari...more to personal interest actually...:)


Blagaj Tekija tempat yang harus dilawati jika ke Bosnia...dalam 20 minit memandu dari Mostar...tempatnya cantik...ada bangunan lama di permulaan terbitnya mata air...boleh search lebih detail mengenai tempat ini di internet....tokma malas nak tulis...:)


apa yang kkida nak share ialah kejernihan sungai ini...tempat ni sesuai utk kita beristirehat sambil menikmati lunch...makanannya memang mahal...tapi sekali-sekala makan tepi sungai yang indah ini tak apalah kan :)


We had heavy lunch and plenty of food...main dish adalah seafood yang dibakar dan digoreng...


sebelum makan ambik gambar dulu...orange juicenye sedap...terlampau banyak kentang, depa suka makan kentang dan roti, nasi kurang...dan memang tiada makanan pedas...


kaya dengan buah zaiton dan cheese...itu adalah salad mereka...kurang daun hijau...


Bosnia bukanlah negara yang susah dilawati, memandu juga senang di sini, cuma kena biasakan bawa belah kiri, jalannya tak sesibuk negara kita, kurang kenderaan juga lori...kkida sewa kereta di airport Sarajevo, jumlah termasuk insurans dalam RM1200 untuk 8 hari...minyak tak mahal sangat, macam negara kita juga...


video yang saya edit sendiri, Blagaj Tekija, cantik tempat ni...angan-angan kkida jika dipanjangkan umur dan murah rezki ingin ke Bosnia sekali lagi...bumi yg agak asing bagi majoriti kita sebelah sini...percayalah anda akan jatuh cinta dengan Bosnia...jika ada rezki dtglah ke sini...cara paling mudah, fly to Sabiha Gokcen airport, Istanbul dan naik pesawat Pegasus ke Sarajevo. Book hotel tru Booking.com atau lain-lain website yg anda familiar, boleh sewa kereta jika berani drive belah kiri...tapi Sarajevo bandar kecil, mudah memandu di sini...:)

1 comment:

  1. wow , colourful ler makanan mereka , cantik !! mesti sedap kan .

    ReplyDelete