Saturday, April 23, 2016

day trip ke Nikko


Assalam,
kkida nak sambung cerita trip ke Jepang...:)


Nikko terletak lebih kurang 150km ke utara Tokyo, sebenarnya tempat ni cantik masa musim luruh...memang salah satu destinasi percutian penduduk tempatan...terdapat tasik yg besar...mungkin peninggalan gunung berapi satu masa dulu...masa kami sampai tempat ni lengang aje...macam hauted town pulak...hehe...

yelah...weekday, semua orang kerja...memang lenganglah...Nikko seperti frasers hill jika kat Malaysia,,,weekend getaway...tapi sebab dijaga rapi dan airpun pun jernih dan bersih, maka memang best sangatlah tempat ni kkida rasa. #manasampah


terdapat banyak sampan dan bot kecil untuk disewa...


untuk ke Nikko kkida sewa kereta ni...harga sewa sehari lebih kurang 20,000 Yen.

just nice untuk lima orang dan carseat Naurah...anakanda kkida drive (dia memang cekap bab bawa kereta kat negara orang ni...Alhamdulillah), kkida dok sebelah, ariff dan naurah tengah, TiNi dan mama Naurah belakang sekali...hehe (sorry....)


jalan jalan makan angin boleh lah tempat camni...kalau duduk lama takleh lah...lol


pokok pokok semua masih belum berdaun...ranting aje...


InsyaAllah nanti kkida sambung lagi ye...:)

4 comments:

  1. macam xde org je kat situ kkida? tp mesti best...sejuk..

    ReplyDelete
  2. cantiknya pemandangan di sini =)

    ReplyDelete
  3. bestnya kakida jenjalan jepang
    pemandangan yg sangat cantik

    ReplyDelete
  4. sunyinya tempat ni Kak Ida.. dah macam dlm filem omputeh yg sume org jadi patung lilin tu.. sorry.. lupa tajuknya.. hehehe

    ReplyDelete