Thursday, February 5, 2015

Mrs T. Potts ~ Tearoom


Assalamualaikum,
hari ni kkida ada sedikit ceria, jadi kkida ambil keputusan utk update blog...nak sembang-sembang sikit...nak buang masa sikit...hehe... #takdekrojecarikrojer

Since sekarang ni time minum petang, jom kita buat scones, makan dengan jam dan butter...jika tak nak buat scones kita buat cekodok...lagi sedap...kkida pula, ingat nak goreng keledek dengan keladi beli kat tesco tiga hari lalu...:)


jika keluar dari London masuk kawasan kampung-kampung sikit terutama area Cotswold, pasti anda akan jumpa banyak kedai teh seperti ini, orang England suka minum tea dengan hot scones terutama belah petang...sama seperti kitalah, petang-petang suka makan goreng pisang atau cokodok panas dengan teh atau kopi o


kedai tea ni terletak dalam sebuah pekan kecil iaitu Stow-on-the-wold (nama pekan-pekan kecil kat Cotswold ni memang pelik-pelik sikit...:)


the scones and cream so sedap (kat malaysia tak pernah rasa lagi...betul tak tipu)...mungkin sebab ia fresh dan panas, makan lak dengan creamy clotted cream...memang umphhh!!!...(jom try buat...google resepi kat internet)


kedai teh ni pun comel aje...kalaulah ada kat KL, pasti hari-hari kkida gi lepak kat situ sampai jemu...:')


comeeeellll...kkida kan kan...eh! bukan...kedai teh Mrs T ...oleh kerana foto dari hp, maka kualitinya tidak sebaik kamera...seperti yg kkida beritahu sebelum ni my camera yg tak berapa canggih tu pun depa kebas, tak sempat transfer gambar...apa depa nak buat dengan kamera tu ntah, pandai ke guna...:/

maka terimalah apa seadanya...janji kkida dapat share something dengan anda...huhu...:'(


mamat hensem ni (masuk bakul....) malas benar nak bergambar kalau kita suruh...(seminggu dua lagi dia dah nak balik...Alhamdulillah....:)


set teh o dan dua scones plus jam dan cream adalah lima pound (jangan convert...:)


bagi sesiapa yang ada simpam angan-angan nak buka kedai camni kakida sokong 100 peratus...pastu boleh le jemput kkida buat review ok...hik hik

#gelakpaksani  #masihtrauma  #malamtidotaklena  #dahbacasemuaayatdah  

3 comments:

  1. Kak Ida..
    semoga tabah..trauma tu akan ada tp didoakan kak Ida akan kembali pulih..
    bestnya tgk scone tu..terasa mcm melt dlm mulut ngan creamy clotted cream..
    kak Ida share la cr buat..hehe
    ada impian nk buka cafe..Insya Allah..1 fine day :) n u will be invited

    ReplyDelete
  2. wah!!! please buka cafe camni Lynda...kkida lepak hari2...hehe...terima kasih atas doa Lynda...:)

    ReplyDelete
  3. sukanya kedai mcm ni....
    tq 4 sharing kkida..

    ReplyDelete