Friday, October 24, 2014

chicken and tuna wrap in tortilla

salam pagi jumaat buat sahabat sekalian...sarapan pagi yang ringkas...since dah jemu makan nasi goreng...

tortilla sekarang ni dah senang diperolehi, harganya pun dah murah berbanding masa mula-mula dulu ketika baru diperkenalkan di negara kita...

kkida memang suka sediakan makanan yang ringkas seperti ini sebab memang mengenyangkan dan anak pun suka...
bahan inti terpulang, kat atas ni isi ayam kkida stir fry dgn spice dan bell pepper...lain bahan adalah salad, mayo, cheese, sos, etc...
wrap dalam aluminium foil dan letak dalam oven panas...about 5 min...makan terus...memang sedaplah...
atas ni can tuna mix dengan mayo, selain tu scramble egg, cheese, salad tomato...etc...
roll in aluminium foil dan panaskan
baguet ni mengingatkan kkida ketika makan angin ke turki last march...lain dari baguette yang terdapat kat bakeri shop kita sini, yang ni kkida beli kat Mahnaz shah alam...selain tu kat Mahnaz juga ada bermacam jenis pickle yg diimpot dari timur tengah...
baguetter ni sesuai utk sandwich...masukkan dalam oven sebelum makan...memang best...
cream cheese cube...lain sikit...sedap dan sesuai utk sandwich dan salad...

selamat beristirehat bersama keluarga tersayang di hujung minggu...:)

6 comments:

  1. Haduiii tak tahan. Rasa nak g cari tortila tu sekarang2 jugak. Tapi sbb sedar diri tgh diet, simpan balik nafsu tu. Huhu..

    ReplyDelete
  2. errrrr... tak bolehhh.. sy tgh on diet, huhu

    ReplyDelete
  3. sedapnya kak ida... lg2 gambar kopi tu.... hahahah bkn menu utama pn lam cite ni tapi memikat tul..

    ReplyDelete
  4. baru jer makan meehoon goreng..tgk ni terliuq lah pulak...mcm nak kena buat jer nih..huhuh

    ReplyDelete