Thursday, October 30, 2014

donut keledek aka keria aka gelang


Assalam...
jarang benar kkida share cerita berkait dengan makanan kat sini kan...:)

takpalah...kkida tengok banyak betul blog atau website berkaitan makanan muncul kat internet kebelakangan ni...memang senang banyaklah orang-orang zaman sekarang...:)


oklah mehlah kkida nak share gambar kueh donut keria yang kkida buat petang tadi...sebenarnya kueh keria, tapi dek kerana kkida ubah sikit resepinya maka texturenya dah lebih kepada donut i.o kueh gelang...hehe...


takdalah spesial sangat...kueh keria je...yang lain sikit tu sbb kkida campur dengan tepung self raising i/o tepung biasa dan blend dalam food prosesor....:)

ringan dan sedap...yummeh!!!

oklah...tak banyak yg kkida nak tulis...hanya nak share gambar ni aje sebenarnye...:

good night..:)

3 comments:

  1. yummy yummy

    saya lebih suka guna gula halus dpd disira...boleh adjust jumlah gulanya

    sekarang umur2 emas ni...semua kena bersukat

    ReplyDelete
  2. Sedap nya, asal pergi pasar malam or pegi beli breakfast mesti cari kuih ni. Nak masak sendiri tak pandai, dah ada resipi nak try n error masak le.

    ReplyDelete
  3. sedapnya sis kkida...terasa lapar betul...
    gebu dan sedap.
    keria dan donut memang kegemaran saya.
    mana nak beli acuan donut tu ya

    jom bebila free singgah blog saya: www.carehappytips.blogspot.com.

    ReplyDelete