Friday, July 11, 2014

mission tortilla chips

Salam Jumaat, beberapa hari lalu kkida terima kiriman chips ini, siap dengan saknika bahan untuk buat dips....pendek kata semua ada...yg takda garam ngan gula aje...hehe...thanks Andora...
sebenarnya dah beberapa kali Andora from Truth Communication hantar pada kkida benda-benda camni since dia tahu kkida memang tak boleh hadir jika dia jemput ke sebarang majlis...:)

sorry, kkida memang malas tahap gaban untuk ke sana sini menghadiri majlis yang dianjurkan untuk bloggers n press ni....kkida rasa memang tak sesuai dah utk kkida...:)

sebenarnya banyak juga jemputan dan undangan yang kkida terima, terima kasih kerana percaya dengan kewibawaan blog saya...namun kerana masa yang sangat tidak bersesuaian di tambah pulak lokasi majlis yg akan mengundang kepada kesesakan...kkida terpaksa menolak...kalau 20 tahun dulu dah ada internet dan pandai blogging camni memang best sangat...hehe...la ni....nak drive pun dah terketar-ketar inikan pula nak redah rata KL tu....:(

takpalah....biarlah kkida syok sendiri berblog kat rumah aje....kan....heheee....
ok, berbalik kisah nachos tadi, selain main ingredients, ada bahan lain seperti fish sauce, olive oil, mustard seed, red chili, coriander leaves, gula melaka, lemon, tomato, rempah kari dan kunyit serbuk, cheese, ayamas mince chicken...dan banyak lagi...serta resepi yang di email...

so petang tu kkdia cuba buat salah satu resepi yang di beri, sangat simple...bahanya hanyalah cream cheese dan rempah kari daging...

MISSION CURRIED CREAM CHEESE DIP

Ingredients:
250 ml tub cream cheese, softened to room temperature
1 tbsp curry powder
½ tsp lemon rind, finely chopped/grated
Salt and pepper to taste
Mission Chips in any flavour (suggested Original)

Method:
Mix the ingredients together, adjust the heat of the curry powder to your preference.
inilah hasilnya....simple dan jika dah mula makan pasti tak boleh stop...terus mencolek dip tersebut....anda kena cuba....ok...:)
ni satu lagi resepi dips jika anda ingin mencuba...

MISSION CHICKEN SATAY DIP
Preparation time: 5 mins
Cooking time: 5 mins
Serves: 4

Ingredients:
3 tbsp cooking oil
½ tsp turmeric powder
1 stalk lemon grass, sliced and pounded finely
3 cloves garlic pounded
200 g minced chicken meat
Salt to taste
1½ cups pasembur sauce
Mission Chips in any flavour

Method:
Heat oil in a wok and then saute the turmeric powder, pounded lemon grass and garlic until fragrant.
Add in the chicken meat and stir-fry the meat until it is just cooked.
Season the chicken with salt to taste.
Then finally add in the pasembur sauce and cook until the sauce comes to a boil.
Serve immediately with the Mission Corn Chips.

hari ni kkida nak kena cuba resepi ni, bahan semua dah ada...nanti kkida share gambar kemudian ye...

9 comments:

  1. salam kkida...nak tanya..kat mana nak beli chips tue yer....ada ker jual kt tesco?

    ReplyDelete
    Replies
    1. most supermarket ada Atie, tesco, cold storage, giant...:)

      Delete
    2. owh yer ker....tak pernah nampak...slalu jumpa yang mission wrap tue jer...dia kt bahagian mana yer?

      Delete
    3. Kalau gi giant kt bhgn snack2 kak..

      Delete
  2. Bab masak kak ida mmg berwibawa.. Tunjuk apa je makanan kat blog ni, semua nampak sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Zefa, awak pun apa kurangnya...terer masak juga kkida tengok...hehe

      Delete
  3. husbnd sy peminat tortilla chips.. makan2 gitu2 jer dia sorang.. orang lain tak leh mintak.. kedekut tol, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cian...lol,,,,,hubby Seri suka makan juga kan kkida tengok...sama la kita...:)

      Delete
  4. mcm sedap jer..nt nak try jugak lah..

    ReplyDelete