Sunday, June 1, 2014

cucur udang tahu


Salam, jom nak share resepi cucur tahu dengan udang...saje test try buat...:)


bahan-bahan yg saya gunakan sama seperti buat cucur udang...iaitu udang, kucai, bawang, cili semua cincang kecil/halus...dan 2 biji telur...salt pepper dan bahan perisa lain jika suka...


panaskan minyak banyak dan sudukan bancuhan tahu perlahan-lahan ke dalam minyak panas (kepal-kepalkan sikit dengan tapak tangan)...dan goreng hingga garing...hidang panas dengan sos cili dan mayonnaise jika suka...


apa-apa pun kkida still suka cucur jagung ku yang famous amos tu...hehe...


now kkida kat Melaka, malam ni ada wedding dinner adik sepupu kat Green Hotel Melaka...gi bedua aje ngan hubby...akan stay overnight kat hotel ini...esok baru balik KL...anak-anak kat rumah semua dah dewasa dan semua malas nak ekor kita dah...takpalah, jagalah rumah elok-elok ok...semua pun dah besar panjang...pandailah nak hidup...hehehe....

satu lagi routine hidup yang kkida nak share dengan anda semua tatkala usia begini ialah...asalnya anda berdua (mula berkahwin) dan akhirannya tinggal anda berdua jua (bila anak2 mula berdikari)...Insyaallah sebelum berseorangan...:)

8 comments:

  1. Boleh juga resep CUCUR UDANG TAHU ini buat menu buka di bulan Ramadhan nanti

    ReplyDelete
  2. Kak Ida, bancuhan ni tak perlu tepung langsung yer? Tak terburai ke kak? Kalau saya yang ganas nie, hancur kot ekk..

    ReplyDelete
  3. Sedap nie, minum petang dengan kopi panas...

    ReplyDelete
  4. boleh cuba ..satu menu yang mudah..terima kasih kerana berkongsi

    ReplyDelete
  5. boleh cuba ..satu menu yang mudah..terima kasih kerana berkongsi

    ReplyDelete
  6. I'll ƅе bacҝ for much morе! For me, this is
    the sign of a really gifted author. Be Well!


    Here is myy sitе - 30ml E-liquid ()

    ReplyDelete
  7. Kreatif resipi ni sesuatu yg berbeza. bolehlah mencuba ni.

    ReplyDelete
  8. cucur special saya adalah tambahkan telur dalam adunan.pasti rangup:-)

    ReplyDelete