Friday, April 18, 2014

tortilla for breakfast

Salam pagi juma'at, kekadang bila pepagi kkida bingung juga memikirkan apa nak sediakan utk anak yg nak ke sekolah atau kolej...takkanlah hari-hari nasi goreng roti nasi goreng roti...:)

tulah sebabnye 'perut' tu mereka aje...bila gi ke supermarket mata liar aje perati itu ini...cari idea utk isi perut anak-anak...hehe...

tortilla adik beradik roti juga, boleh makan kosong dengan kari atau tambah filling yang anda suka dan gril...mission wrap brand yg kkida suka guna...harga berpatutan dan macam-macam variety...
since pagi tadi kak ida kelam kabut, so letak ajelah mana yang sempat capai dek tangan...turkey sandwich slice, cucumber pickle dan cheese mozarella...tambah sos cili jika suka...boleh panaskan atas pan/stove atau masuk dalam oven...asalkan cheese cair...simple kan...
filling tu boleh tambah tomato, cucumber, isi ayam dan sebagainya...

6 comments:

  1. sedapnya...lagi2 makan waktu cheese tgh panas...emmm..

    ReplyDelete
  2. Ha..simple dan sedap dan berkhasiat dan cepat. Sementara tunggu cheese cair, boleh bancuh air, dan semua orang dah boleh breakfast dengan gembira.

    ReplyDelete
  3. haaaaaa.. sy selalu fikir nak gulung jer tortilla, kat blog Kak Ida, mcm2 ilmu tortilla sy dapat, hehehe. Must try yg nih!!! Thanx, sis.

    ReplyDelete
  4. Senangnya.. should try buat bekal anak untuk sekolah...http://kseshoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. idea yg sangat best.. sy biasa gulung dengan inti telur + kentang

    idea kak ida lg best..bleh try nie

    tq

    :)

    ReplyDelete