Thursday, October 25, 2012

eka n tosei...

hari khamis lalu secara teknikalnya (her last paper), eka tamat part one degree in architecture dari UIA...sebagai ibu, kkida sangat happy...

jenuh jugalah belajar selama 5 tahun nak dapatkan degree ni...kita yang menengoknya selama 5 tahun ni pun kadang kala sesak dada...:)

wbp, perjalanan eka belum tamat lagi...jika ingin mendapat gelaran arkitek sebenar dia kena sambung belajar lagi 2 tahun...barulah betul-betul memperolehi ijazah senibina...peringkat seterusnya selepas itu memanglah tak habis-habis...belajar dan kerja kelak adalah sama saje peningnya...tak tidor malam...tapi dah itu yang dia suka takpalah... hari rabu lepas.. sebagai ibu bapa yang prihatin dan berbangga dengan anaknya...hehe...kkida dengan hubby pergilah ke school eka di UIA, Gombak...dia ajak mama ngan ayahnya tengok her final year project....bulan april lalu eka gi Bangladesh dengan rakan-rakannya mengukur sebuah masjid di Dhaka...oleh itu pameran ini adalah bertujuan untuk berkongsi secara detail kepada orang ramai segala info yang mereka perolehi dalam ekspedisi tersebut....memang anak-anak yang mengambil bidang ini terlalu seni dan bijak....kita yang menengoknya pun geleng kepala... bawah ini adalah ruang dalam school of architecture, UIA....selama hari ni kkida hanya tengok dari luar je...cantik rupanya...mereka menggunakan unsur-unsur senibina melayu... bawah ni adalah foto lama dua anak dara kkida....hehe....foto ni rasanya tahun 1993....eka berusia 5 tahun dan hani 2 tahun....comel tak? mestilah comel....:)))

tak sangkakan....dah hampir 20 tahun berlalu....masa kecik-kecik macam ni senang membelanya...tak banyak cerita....ikut je cakap mama....laaaaa ni....hmmm.... lepas tengok exhibition kakak, kkida n hubby singgah makan kat PJ seksyen 14...makan apa lagi...tosei dan roti mamaklah... roti hubby punya... naan bread dan mutton kari aiman punya... yang bawah ni kkida punyalah... pastu teringin nak makan puyoh...sebab mereka goreng panas-panas....sedap...

2 comments:

  1. tahniah buat Eka, juga mama eka ya...bangga syukur seorang mama kan Kak Ida...eka ni cantik, manis eikkk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...