Thursday, April 17, 2014

banana peanut butter toast

Salam semua,
anda apa khabar, harap semua sihatkan...lama dah kkida tak share food and resepi kan...hehe...asik sibuk dengan entri yang tak berkaitan dengan food aje...bercanggah sungguh dengan title blog ni...hehe...
see...ada juga hikmahnye....sekurangnya perkongsian kkida ni lebih beri manafaat pada anda...:) berbanding cerita yang bukan sepatutnya....mulai hari ini kkida akan cuba pos as much cooking ideas as possible selari dengan tujuan blog ini diwujudkan....hope youall don't mind ye....:)
untuk batter tu....kkida guna 2 biji telur, susu secukupnye dalam 1/2 cawan dan 1 sudu besar tepung pancake...add salt jika suka...pukul rata..

panaskan butter dalam pan...tangkup dua roti, celup dalam batter sehingga benar-benar serap bancuhan tersebut...
gril atas pan hingga kekuningan kedua belah...angkat dan hidang panas dengan madu atau maple sirap...yummy...:)

2 comments: