Thursday, September 12, 2013

sandwich sahaja...


salam,
beberapa hari lalu kkida masak ringkas-ringkas aje....and most of the time lunch kat luar....kkida sibuk sikit...banyak keluar rumah day time...kesana kemari mencari itu ini....paham-paham ajelah kannn....hehe...


wbp, dapor kkida masih lagi berasap...bukan tutup terus...terutama utk sediakan sarapan dan dinner....cuma hidangannya ringkas-ringkas sahaja...lagi pun yg nak makannye kurang terutama lunch time...kekadang tu tinggal kkida sorang aje kat rumah....malas le pulak rasanye nak masak....jadi kita makan aje kat luar ngan encik suami...lagi best....hehe....


pagi ni eka buat ciabata bread sandwich....stail dialah....hehe....nanti kalau dia dok rumah sendiri inilah makanan harian depa...muahahaaa....bertambah comel le dua-dua nanti.....mungkin nak cari beras pun tak jumpa gamaknye kat rumah depa nanti...haha.....mama kena tapau beras dari rumah....:-)


mac n cheese kat atas tu hani yang buat....sebenarnya instart mac n cheese....dia ajak kawan-kawan kolej makan last week...potluck....atas sekali tu kkida buat scramble egg utk breakfast anak yg nak gi sekolah semalam...

mmmm....itu jelah yg kkida nak cerita pagi ni.....sebenarnya kkida ada upload photos kat Instagram....tu yg lama tak update blog tu....jika sudi anda follow aje Instagram kkida tu....sejak dah ada S4 ni senang pulak nak ambik gambar n share...takyah dah nak hangkut kamera yang berat tu....:)

oklah...nanti kita sembang lagi ye....hari ni pun kkida ada hal kat luar....my friend kak mah ajak gi beli kacang tumbuk kat shah alam....utk doorgift....dia akan kenduri kawin anak lelakinye minggu ni....sabtu kat putrajaya dan ahad kat masjid hidayah...kenduri anak lelaki ringkas sikit majlisnye....:)

6 comments:

  1. kak... suka mac n cheese tu.. mcm sedap je tgk.. terliur.. mmg sibuk org nak buat majlis ni kan.. pernah merasa dulu uruskan majlis abg.. azab..

    kacang tumbuk utk doorgift? wah menarik...lain dari lain.. nanti akak tunjuk hasilnya ye..

    ReplyDelete
  2. Bestnya bekpes kkida...simpel...tp mnarik apa....
    Ok...sy nak follow kkida kat ig....:-)

    ReplyDelete
  3. D5 suker makan yg simple2 camnie senang nk sediakan n sedap :D..

    ReplyDelete
  4. makan sandwich macam ni pun sedap juga kak..kenyang perut.

    ReplyDelete
  5. Lenkali saya nak buat scramble egg letak dalam roti croissant tu jugaklah. Ala Kak Ida...ada insta, janganlah lupakan blog...pleaaaaase..

    ReplyDelete