Thursday, July 4, 2013

buat sendiri juice dan smoothie


salam,
second entri untuk hari ni....jarang sangat kkida buat dua entri dalam satu hari....:)
since esok banyak hal dan urusan, elok le kkida share dulu mana-mana yang boleh...kan...


sebenarnya kkida nak bercerita mengenai kelebihan blender ni...pasti ramai yang semakin kenal dengan papablend....:)

so far, papablend adalah blender 'terkuat' yang pernah kkida guna....maksud kkida blender ni mampu kisar apa saja sehingga hancur (tolak batu ngan kayu aje...ok...:)

jika nak buat smoothie atau milk shake memang sesuai bebeno guna blender ni....pasti smooooth aje rasa fruit smoothie anda...seperti smoothie mango dan asam jawa kkida ni....sedap weh....masam-masam manis gitu...tambah gula perang atau pemanis sikit masa blend....:D


jika sakit tekak atau kerongkong tak selesa, cuba buat drink ni......kkida suka sangat....:-)


bawah ni pula kkida blend apa aje bahan yang ada dalam fridge....maka jadilah smoothie ni....iaitu campuran buah kiwi, pisang dan pineapple juice....since kkida yang buat maka hasilnya mestilah sedap....heheee....:)))


pili tu memudahkan kerja anda....takyah teruk nak angkat blender berat tu untuk tuangkan isi kandungannye ke dalam gelas...sambil blender tu berputar...naikkan knob paip untuk alirkan liquidnya keluar/ke dalam jug/gelas...


yang ni pula jus laichi dan ribena....kkida pernah share dengan anda resepi ni....guna blender ni memang best kerana hasilnya memang sangat memuaskan....


jika anda suka minum minuman camni...better beli papablend....hari-hari boleh buat smoothie, juice atau milk shake....sangat berbaloi....beli kat luar segelas regenye berbelas ringgit....mahal kemain....buat sendiri dengan modal yang sama boleh minum reramai....anak-beranak dapat nikmati hidangan juice yang enak seperti ini setiap hari....:)



2 comments:

  1. Salam knln sis..sedapnye juice2 tu .my hubby n anak2 mmg suke air jus..bestnye dpt papablend...mdh keje.

    ReplyDelete